Notícies | Agenda

Sant Jordi de Cercs repartirà unes 1.200 racions de cargols

Els actes de la Festa del Roseret arrenquen avui i s'allarguen fins diumenge amb propostes gastronòmiques, música, artesania i jocs
10-05-2019 08:00
0 vots
Imatge de l'edició anterior.

Imatge de l'edició anterior.

La cargolada de Sant Jordi de Cercs és una tradició que perdura i que té un alt poder de convocatòria. És l'acte central de la Festa del Roseret, que se celebra des d'avui fins diumenge amb una una quinzena de propostes.

Gastronomia, artesania, música i oci fan un combinat perfecte per atraure petits i grans. «És una festa que funciona bé i per això la nova Comissió de Festes del Roseret ha optat per seguir amb el mateix format de programació. Tot i això, no descarten apostar per un concert potent de cara a l'any que ve», explica el regidor de Cultura de Cercs, Xavier Serra.

L'activitat arrenca aquesta tarda amb una trobada de balls en línia, partit de futbol de solters contra casats, festa Remember i ball discoteca amb Divertimento.

Demà, dissabte, hi haurà concurs de dibuix infantil, inflables, una fideuà popular, concurs de botifarra, fira gastronòmica amb sis o set parades de productes alimentaris i de proximitat, classe magistral de zumba, i nit jove amb DJ Destor i Mon DJ.

Diumenge, centenars de persones s'aplegaran a la plaça del Primer Comte de Fígols per menjar cargols. Se'n cuinaran més de 300 quilos en una gran paella on també es posaran uns 150 quilos de carn. La previsió és poder-ne servir unes 1.200 racions. La jornada de diumenge es completarà amb sardanes, ball, concurs de truc, animació infantil i cursa de cargols. Els cargols són els protagonistes d'una festa que té molts anys d'història. Abans de fer-se a Sant Jordi de Cercs ja s'havia fet a Sant Salvador de la Vedella, el poble que va quedar inundat per l'aigua del pantà de la Baells. «És una tradició molt antiga i per a nosaltres és molt important mantenir-la», remarca Xavier Serra. La festa ha anat evolucionant i creixent, i els quilos de cargols que es couen també han augmentat amb els pas dels anys. «La gent del poble i de moltes poblacions del Berguedà no solen fallar a la festa, que també aplega molta gent de fora de la comarca que té o havia tingut vincle amb Cercs», assenyala Serra. El regidor creua els dits perquè faci bon temps i tant la cargolada com la resta d'actes del cap de setmana «siguin ben lluïts».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook