Notícies | Agenda

Els comerciants de Cal Rosal fan la fira tèxtil tot lamentant que l'ajuntament no hi aposti

L'Entrefils se celebra aquest dissabte i diumenge, 11 i 12 de maig, amb una vintena d'expositors
09-05-2019 10:27
0 vots
Presentació de l'Entrefils. Esther Barniol i Xavier Curriu amb el cartell de la fira a l'espai on es farà Anna Costa

Presentació de l'Entrefils. Esther Barniol i Xavier Curriu amb el cartell de la fira a l'espai on es farà Anna Costa

Dissenyadors de moda, creadors i merceries mostraran i vendran els seus productes artesans, kraft i handmade a l'Entrefils de Cal Rosal. Es tracta d'una fira del sector tèxtil que es reivindica com una aposta consolidada i única al Berguedà. Se celebrarà aquest dissabte i diumenge, 11 i 12 de maig, de les 10 del matí a les 8 de la tarda.
L'edició d'enguany, la novena, segueix la mateixa estructura que l'any passat, amb una vintena d'expositors de roba d'adult, d'infants, bolsos, complements, bijuteria... La varietat és àmplia i la selecció acurada: «Prioritzem la qualitat dels productes que s'hi exposen, que són artesanals i moderns», remarca Esther Barniol, directora de la fira.
La filosofia de l'Entrefils és «buscar propostes actuals de dissenyadors que creen productes i que ells mateixos venen a la fira. És una bona oportunit per conèixer marques de proximitat que produeixen a petita escala, que tenen un valor afegit respecte la moda de les grans superfícies», explica Esther Barniol.
Els expositors valoren positivament ser presents a la fira tèxtil, que atrau sobretot el sector femení: «el perfil majoritari són dones, de 25 a 50 anys majoritàriament, que estan al dia del moviment handmade (fet a mà)», diu Barniol. L'Entrefils també motiva al públic familiar, i per als més petits s'organitzen tallers i activitats gratuïtes durant el cap de setmana.

Tallers infantils
Aquest dissabte a les 5 de la tarda, Bernadette Cuxart farà un taller infantil d'estampació per decorar un pai pai. I diumenge, a la mateixa hora, ensenyarà a cosir i decorar un moneder o una guardiola amb feltre.
Una altra proposta és un taller de circ, malabars i cable d'equilibri a càrrec de la Crica, diumenge a les 11 del matí.
«L'Entrefils és un bon reclam. Esperem que faci bon temps i vingui molta gent», assenyala Xavier Curriu, president de la Unió de Comerciants i Botiguers de Cal Rosal-Olvan. Són els organitzadors de la fira tèxtil i hi aposten, tot lamentat que «l'Ajuntament d'Olvan no ho faci», diu Curriu. Argumenta que és una fira «diferent i ens agrada perquè el tèxtil és part del nostre passat històric».
El cost de la mostra es mou entre 4.000 i 5.000 euros i l'assumeixen els comerciants, «sense cap ajuda econòmica externa. El consitori només hi posa les carpes».

Retret a l'actual equip de govern
Els comerciants demanen que, qui agafi el relleu de l'actual equip de govern després de les eleccions municipals, aposti tant per les fires: del tèxtil, de la tòfona i del bolet, com pel comerç. «En els últims anys se'ns ha deixat de banda, no hi ha hagut una aposta per donar continuïtat al comerç», assegura Xavier Curriu.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook