Notícies | Agenda

Passions que guanyen dinamisme i agilitat

Olesa farà una representació especial el Divendres Sant La Passió de Cervera d'aquesta temporada ha renovat l'inici
11-04-2019 22:10
0 vots
La Passió de Cervera és la més antiga d'Europa, amb més de 540 anys ARXIU PARTICULAR

La Passió de Cervera és la més antiga d'Europa, amb més de 540 anys ARXIU PARTICULAR

Les passions i les processons de Setmana Santa són manifestacions culturals genuïnes que es mantenen vives en moltes poblacions catalanes.

La Passió d'Olesa

La Passió d'Olesa prepara una funció especial i diferent per al 19 d'abril, Divendres Sant. Es recuperaran per un dia petits detalls i escenes que fa temps que no es representen, com per exemple una entre Pilat i la seva esposa, Clàudia, on ella li recrimina que hagi condemnat Jesús a mort. També prendran vida detalls que són en el record de molts espectadors però que actualment ja no formen part de l'espectacle: la túnica de Ponç Pilat, l'escena de la Verònica, canvis en el vestuari de Jesús...

A més, s'aprofitarà la representació del Divendres Sant per introduir canvis en el tercer acte, amb l'objectiu de consolidar-los de cara a la temporada que ve. Es tracta de novetats per fer encara més àgil el pas entre escenes.

La Passió d'Olesa es manté ferma com una de les tradicions culturals més importants de Catalunya, amb l'empenta de més de 480 anys d'història i l'esforç de gairebé un miler de persones. Enguany va aixecar el teló el 3 de març apostant per la força de la música i dels efectes de llum. L'espectacle es pot veure fins a l'1 de maig. Queden quatre funcions: demà, dia 13, a la tarda. I els dies 19 i 28 d'abril i 1 de maig, al matí. (www. lapassio.cat)

La Passió de Cervera

Les funcions de la Passió de Cervera d'enguany es caracteritzen per la renovació de l'inici de l'obra. Ara, el primer quadre és el del baptisme de Jesús. Aquest canvi és per donar agilitat i dinamisme a la representació.

Entre altres novetats, hi ha un nou ball al quadre d'Herodes, nous animals vius que entren en escena, cant coral en directe, música de percussió i cant vocal en diferents quadres.

Més de 350 persones fan possible la posada en escena de la Passió de Cervera. En queden tres funcions: demà a la tarda, el Divendres Sant i el dissabte 27 d'abril. Demà, coincidint amb el Dia Internacional del Petó, tots els actors i actrius es faran un petó col·lectiu en acabar l'obra. (www.lapassiodecervera.com)

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook