Notícies | Agenda

La Setmana Santa a Lleida, un atractiu per a nombrosos turistes

11-04-2019 22:10
2 vots
Turistes fent un visita a la Cuirassa, l'antic barri jueu de Lleida turisme de lleida

Turistes fent un visita a la Cuirassa, l'antic barri jueu de Lleida turisme de lleida

Les processons constitueixen uns dels actes més populars i concorreguts de la Setmana Santa a Lleida, que programa un ampli ventall de propostes des de demà fins Dilluns de Pasqua.

Cal destacar la processó de la Mare de Déu dels Dolors, que es fa cada any el Diumenge de Rams (aquest diumenge 14 d'abril). És una desfilada religiosa, encapçalada per l'esquadra dels Armats dels Dolors i formada per diferents passos en representació dels set Dolors de Maria, les confraries, els penitents, els portadors de Sant Llorenç i el tabernacle de la Mare de Déu dels Dolors.

El mateix Diumenge de Rams, el barri de Pardinyes celebra la tradicional processó de la Somereta, pas que es porta sobre les espatlles.

Una altra processó d'interès per a lleidatans i visitants és la processó del Silenci del Dijous Sant (18 d'abril). S'hi desenvolupen els passos del Crist de l'Agonia i de la Pietat.

I la processó del Sant Enterrament té lloc el Divendres Sant (19 d'abril). L'encapçalen els Armats de la Sang i treuen al carrer diversos passos en una representació plàstica de la Passió i Mort de Crist.

En paral·lel a les processons, Lleida posa l'accent en la història i la tradició, i en el patrimoni artístic i religiós amb diferents visites guiades. Per exemple, lleidatans i visitants poden reviure les intrigues de l'orde del Temple, poden fer una ruta arqueològica per descobrir vestigis de la ciutat antiga, poden passejar-se pel call de Lleida i veure la transformació del barri jueu en un modern espai urbà, fer un recorregut pels indrets més característics de la capital del Segrià: la Catedral Nova, l'antic Hospital de Santa Maria, les façanes modernistes, la plaça Sant Francesc, el Palau de la Paeria... Per a més informació: www.turismedelleida.cat.

També els més petits poden gaudir de les activitats de la Setmana Santa, com ara un taller infantil per elaborar cavallets que es farà dimecres vinent, dia 17.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook