Notícies | Agenda

La música sacra és protagonista a Cardona amb dues actuacions

Es faran concerts el 14 i el 27 d'abril, amb «El Messies» de Händel i «Amore et dolore»
11-04-2019 22:10
0 vots
La Coral Cardonina va interpretar «La Passió» al Cicle de Música Sacra de l'any passat toni lara

La Coral Cardonina va interpretar «La Passió» al Cicle de Música Sacra de l'any passat toni lara

Cardona enceta la Setmana Santa amb el Cicle de Música Sacra a la Col·legiata de Sant Vicenç del Castell. El festival està dedicat a la recuperació i a la divulgació del patrimoni musical sacre europeu alhora que contribueix a donar visibilitat al patrimoni cultural català. Com cada any, s'escoltaran obres conegudes i destacades de la història de la música religiosa. En concret, es faran dues actuacions.

La primera tindrà lloc aquest diumenge, 14 d'abril, a 2/4 de 7 de la tarda. Es podrà escoltar El Messies de Händel, a càrrec del Cor de Cambra de Sant Cugat. L'entrada costa 12 euros. I la segona proposta serà el dissabte 27 d'abril a les 9 de la nit. La Coral Cardonina interpretarà Amore e dolore. El preu és de 10 euros.

15a edició del cicle

El Cicle de Música Sacra compleix 15 anys. Va néixer l'any 2005 amb la voluntat d'oferir un esdeveniment cultural atractiu per al públic a l'entorn del valuós patrimoni històric de Cardona, i per ajudar a difondre el llegat musicològic europeu.

El cicle està organitzat per l'Ajuntament de Cardona, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del departament de Cultura de la Generalitat, i la Fundació Cardona Històrica. Té com a objectiu contribuir a la recuperació i a la divulgació del patrimoni musical sacre. També dona visibilitat, dinamitza i apropar a la ciutadania i al món local el patrimoni cultural català.

Col·legiata de Sant Vicenç

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona, escenari dels concerts, és un dels espais més destacats del castell de Cardona. Construïda a mitjan segle XI, és una de les mostres més emblemàtiques de l'arquitectura romànica catalana.

El castell de Cardona és un dels conjunts monumentals més importants de Catalunya. El pas de la història ha deixat la seva empremta a cada racó de l'equipament: la torre de l'homenatge, on perviu el castell comtal, l'església, testimoni de la canònica, el pati gòtic del palau dels ducs de Cardona, les muralles de la guerra de Successió o el parador que reconverteix en hotel les dependències militars.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook