Notícies | Agenda

Manresa aplega la comunitat xinesa del Bages per celebrar l'any nou xinès, diumenge

El tradicional ball del drac i un conjunt d'actuacions al teatre Conservatori són els actes principals
14-02-2019 15:44
0 vots
Celebració de l'Any Nou Xinès el passat febrer a Manresa | Mireia Arso

Celebració de l'Any Nou Xinès el passat febrer a Manresa | Mireia Arso

El passat 2 de febrer la comunitat xinesa de tot el món va viure el nou any xinès, l'any del porc. La comunitat xinesa del Bages, representada pel Centre Cultual Xinès de Manresa i l'Associació xinesa de la Catalunya Central, juntament amb l'Ajuntament de Manresa, han organitzat la celebració del nou any xinés pel proper diumenge, tal com ja va  avançar Regió7.

La festa començarà a les 17 h de la tarda a la plaça Sant Domènec i a la plaça Fius i Palà, que rebran el tradicional i propiciatori ball del drac amb acompanyament de gent disfressada amb vestits tradicionals de l'antiga Xina.

La celebració continuarà al teatre Conservatori, on hi haurà un conjunt d'activitats i actuacions com cants corals i cançons tradicionals xineses, repertori de música amb instruments tradicionals, recitació de poesia, mostra de vestuari de l'Opera de Pequin i de la cort, entre d'altres. A la festa hi participaran diverses autoritats municipals i de la ciutat, com el propi alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i representants del Consolat xinès a Barcelona i de l'Institut Confuci.

La regidora de Cohesió Social, Gent Gran i Salut, Mercè Rosich ha valorat que es celebri l'any nou xinés per segon any consecutiu. "Enguany amb la suma d'esforços de les dues entitats xineses per donar a conèixer i compartir els trets de la seva cultura i les seves celebracions", ha declarat en la presentació que s'ha fet avui dijous d'aquesta celebració.

Per la seva banda, la presidenta del Centre Cultural Xinès de Manresa, Xiaobing Wang ha subratllat que "el nostre objectiu és donar a conèixer la cultura xinesa i compartir-la amb els catalans", i per tant també se sent molt satisfeta amb la celebració de l'Any Nou Xinès a Manresa per segon any consecutiu.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook