L'associació L'Era començarà un curs per aprendre a elaborar conserves que començarà el proper dilluns 12 de novembre. En el programa s'hi inclouen preparats dolços i salats destinats a aprofitar fruites, verdures, bolets, llegums i fins i tot cereals. Els mètodes que s'ensenyaran van del tradicional bany maria, a l'ús de l'autoclau, els salats, els fermentats làctics, el vinagre o l'oli.

L'alumnat també aprendrà a fer melasses, xarops i melmelades. Un dels objectius del curs és donar idees per planificar la cuina diària a partir de conserves elaborades prèviament en el moment d'abundància de l'hort.

A la darrera sessió, es tractarà la deshidratació de fruites i hortalisses amb el sol i els requisits necessaris per legalitzar un obrador de conserves. El professorat del curs serà Nuri Morral, formadora en cuina ecològica i solar en el programa "Cuina per la Terra" de la Fundació Terra; Noè Mas, professor d'energies renovables, i Anna Claramunt, tècnica assessora de Claramunt Alimentària.

Elaborar conserves a petita escala es farà els dilluns 12, 19 i 26 de novembre de 4 a 8 de la tarda, a les intal·lacions de l'Escola Agrària de Manresa, situades a la Fundació Universitària del Bages, a l?avinguda Universitària de Manresa.

El preu total és de 105 euros i les inscripcions es poden formalitzar a la pàgina web de L'Era o al telèfon 938 787 035Què és L'Era?

L'associació L'Era, Espai de Recursos Agroecològics, es dedica a la promoció de la producció agrària ecològica a través de la revista trimestral Agrocultura, el centre de conservació de la biodiversitat cultivada Esporus, el servei d'assessorament Lluerna i una oferta formativa destinada a agricultors professionals i aficionats