Notícies | Agenda

Les fires i festes del cap de setmana a la Catalunya Central

Els principals actes són la Mostra gastronòmica del pèsol negre de Gósol i la Festa i mercat de tardor de Sant Benet de Bages
02-11-2018 08:28
0 vots
Marcat de tardor de Sant Benet de l'any passat. Marc Vila

Marcat de tardor de Sant Benet de l'any passat. Marc Vila

Castellterçol

-Oktoberfest. Dissabte, durant tot el dia, a Cal Recader, a càrrec dels Diables de Castellterçol.

Gósol

-Mostra gastronòmica del pèsol negre. Dissabte, durant tot el dia, a la plaça Major, mercat agroalimentari amb productors del parc natural Cadí-Moixeró i exposició del pèsol negre. De 10 a 13, a la plaça Major (pati de l'escola), inici del concurs d'espantaocells. A les 11.30 h, a la plaça Major, sortida de la visita guiada fins al castell de Gósol i visita al Centre Picasso. Preu: 3 euros. A les 12.30 h, a la segona planta de l'ajuntament, maridatge de vins catalans amb pèsol negre i patata de muntanya. A les 12 h, a la plaça Major, taller de ceràmica per a infants: Modela el fang com Picasso i descobreix els colors del pèsol negre. A les 13.30 h, a la plaça Major, entrega dels premis del concurs d'espantaocells. A les 14 h, a la plaça Major, pesolada popular i sobretaula musical amb Laura Luceño. 8 euros. Informació: www.pesolnegre.com. Es va ajornar pel mal temps.

Sant Benet de Bages

-Festa i mercat de tardor: «Els sabors de la terra». Dissabte, de 10 a 20 h; i diumenge, de 10 a 19 h; activitats al voltant de l'alimentació, la gastronomia i el paisatge: tallers, espectacles i activitats familiars. Hi haurà una cinquantena de parades de productes de temporada, de proximitat i artesans i demostració d'oficis i tallers per treballar la llana verge o pintar galetes, entre d'altres. Tallers i tastos gastronòmics, campament artesà al Prat... Taller de la Fundació Alícia Noves tendències a la cuina. Visita guiada Els fruits de la terra, que acabarà amb un tast de productes de proximitat. Dissabte a la tarda, concert Ball a l'Hostal del grup de folk El Pont d'Arcalís dins del monestir (18 h, 14 euros i 7 euros per als infants). Dissabte i diumenge, actuacions de Xarop de Canya (12.30 h, cercavila; i 16.30 h, contes; gratuït). Diumenge, estrena del projecte Labranza Kids, resultat del taller que els coreògrafs i ballarins del Colectivo Lamajara ha fet amb alumnes de l'escola Oms i de Prat (12 h, gratuït). Més informació: www.monstbenet.cat.

Sant Quirze Safaja

-Fira de la Tardor. Diumenge, durant tot el matí, activitats al nucli antic: parades, tallers, esports, tast de tapes... A les 10.30 h, 1a cursa de la Julita i el Quirzet. D'11 a 12 h, taller de llanes i ceràmica. A les 11.30 h, Story Time per a petits en anglès. A les 12.30 h, històries explicades per la castanyera. A les 13.30 h, concurs de centres de taula amb productes de tardor. D'11 a 14 h, parades artesanes i el Petit Botiguer. De 10 a 14 h, 2n Sketchcrawl del Moianès a Sant Quirze Safaja. De 13 a 15 h, tastet de tapes de tardor. Venda de castanyes, esmorzar i decoració de Nadal a càrrec de l'Ampa de Sant Quirze Safaja.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook