Notícies | Agenda

La Farsa torna amb una revolta en clau femenina

L'entitat teatral berguedana porta a escena una adaptació d'«El foc de les ginesteres» de Josep Maria de Sagarra
12-10-2018 08:12
0 vots
Imatge dels assajos. ANNA E PUIG

Imatge dels assajos. ANNA E PUIG

L'Agrupació Teatral La Farsa de Berga recupera una de les obres que van marcar un abans i un després de l'entitat a la dècada dels 70: El foc de les ginesteres. Un text de Josep Maria de Sagarra que la companyia ja va portar a l'escenari el 1977 i que, a més a més, van representar al Teatre Grec de Barcelona. Ara, torna amb una versió de l'original que té les dones com a absolutes protagonistes i en un moment polític que té molts paral·lelismes amb el context en el qual transcorre l'acció, durant la guerra dels Segadors, el 1640.

Els germans Marc i Cesc Marginet són al capdavant d'aquest muntatge que porta a l'escenari un total de 28 actors i actrius, alguns dels quals s'estrenen per primera vegada al món del teatre. Marc Marginet explica que han treballat per portar a escena una adaptació de l'original de Sagarra, «per donar-hi més força». Com? Han fet que tots els papers masculins estiguin protagonitzats per dones. Així, en lloc d'una revolta impulsada per segadors, els espectadors aquest cap de setmana al Teatre Municipal de Berga (demà, a les 21.30, i diumenge, a les 18 h) veuran una revolució que tindrà nom de dona. «El resultat aconseguit ens agrada molt», diu Marginet, que a la vegada ha assegurat que aquesta obra «té molts paral·lelismes amb la situació política actual que viu Catalunya amb presos polítics i amb un sentiment d'identitat de país molt accentuat».

Durant el darrer mig any l'equip ha estat treballant per posar a punt un projecte que s'emmarca en el 60è aniversari de l'entitat teatral berguedana. «Hem fet molta feina fora de l'escenari per aconseguir una cohesió entre tots els que formen aquest grup, que som persones molt diferents, de molts perfils i edats, i amb interessos diferents», ha reconegut, «però que hem acabat treballant molt a gust».
Les entrades es poden comprar de manera anticipada al web www.lafarsa.cat al preu de 10 euros o bé a taquilla abans de les funcions.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook