Notícies | Agenda

6 fires i festes que no et pots perdre aquest cap de setmana

La Berga Bolet, la Festa de la Verema, els Benet Games... mira la nostra selecció
05-10-2018 09:56
1 vot
Festa de la Verema del Bages, a Artés. Mireia Arso

Festa de la Verema del Bages, a Artés. Mireia Arso

23a Festa de la Verema del Bages, Artés
Dissabte, a partir de les 10 h, verema solidària d'Ampans a la finca Urpina de Sant Salvador de Guardiola: música en viu a la plaça, tallers i activitats per a tots els públics, collida i aixafada de raïm, taller de most, maridatge de formatges i vins, sortida en BTT, caminada entre vinyes, botifarrada i tapes, parades artesanals. A Artés, a partir de les 17 h, a la plaça Vella, Tastos amb Ritme. A les 17 h, actuació castellera amb Salats de Súria, Margeners de Guissona i Picapolls de la Gavarresa. A les 17.30 h, gimcana familiar a càrrec del CEP, a la 1.30 h, exhibició dels Amics del Ball en Línia. A les 20 h, maridatge de tapes. Fins a les 23.30 h, actuacions musicals amb Cèlia Vila i Víctor Grané i el grup The Lucky Dices. Diumenge, de 10 a 14 h, al parc de Can Crusellas, 19a trobada d'intercanvi de plaques de cava. A les 11 h, a la plaça Vella, acte d'obertura de la Festa de la Verema, amb fira d'artesania i representacions de cultura popular, música i art. A les 11 h, baixada a la vinya. A les 12 h, aixafada popular de raïm i taller artesanal del most. A les 18 h, concert del grup canadenc La Legió dels Micos Voladors. A les 20 h, actuació de cloenda amb el grup Big Band The Cool Ensemble. Més informació: www.artes.cat. Durant tot el dia: degustacions dels cellers de la DO Pla de Bages, Mossecs de Verema elaborats per les Cuineres del Bages i pa amb vi i sucre. Tiquets a la venda a la plaça Vella. Visites als cellers, exposicions de maquetes de les masies d'Artés, de la Mostra Vi_suals'18 i de treballs amb suro i demostració de l'ofici de boter. Més informació: www.festaveremabages.cat.

Fira Mediterrània
La capital del Bages acull una extensa programació d'espectacles d'arrel tradicional:

  1. Programació del dissabte
  2. Programació del diumenge

Berga Bolet, Berga
Dissabte, a partir de les 10 h, al centre comercial del carrer Major, esmorzar amb coca de bolets i cava. Concurs de pintura ràpida de tardor. A partir de les 11 h, cercavila amb la banda de l'EMMB, nans de la Bauma dels Encantats i el gegantó Tocat del Bolet de Montmajor, trobada d'acordionistes i trobada de bastoners. A partir de les 10 i fins a les 20 h, a la plaça de les Fonts, 43es Jornades Micològiques del Berguedà. D'11 a 14 i de 17 a 20 h, xerrada-taller Micologia per a totes les edats, amb l'ecòleg Daniel Siscart. D'11 a 14 i de 16 a 20 h, a la Ronda Queralt i els carrers Sant Antoni, Instrucció i Menorets, Toc Toc jocs, Kata-krak Jocs i tallers i demostracions d'oficis artesans: filadora, ceramista, fuster, cisteller. A partir de les 10 i a partir de les 16 h, a la plaça de Sant Pere, parada de bolets i cistells, taller de pintura de cares i manualitats amb Ai Carai. D'11 a 13 h, cuina per a nens Cuinetes Club, amb places limitades. D'11 a 15 h, Espai cuina de bolets. A partir de les 13 h, a la plaça Maragall, demostració de cuina amb bolets comestibles poc coneguts, dirigit per Màrius Ferrer i cuinat per Corpus Bar; i maridatge de vins i bolets a càrrec de Jordi Solé, de Celler Rovellats. A les 16 h, a la plaça del Mercat, concert de la Berguedana de Folklore Total, Mestre Guim i Los Escombros, en col·laboració amb la Colla Bastonera Cop de Garrot. De 20 a 23 h, al centre comercial Carrer Major, concurs de tapes de bolet. Es podran tastar més de 20 tapes a 2 euros cadascuna i votar la que més agradi. També valoració d'un jurat professional. Música en directe a càrrec de Sal i Pebre, On Jour, Katobig, Bug i Ruma Som. Informació: www.ajberga.cat.

14a Fira del Menestral de Camps
Diumenge, de 10 a 14.30 h, artesania i alimentació de veritat. A les 10 h, inauguració amb repic de campanes i actuació dels Trabucaires de Camps. A les 10.30 h, ludomenestral per als més petits. A les 11 h, desfilada dels tractors de les contrades i exposició. A les 11.30 h, actuació teatralitzada Buscant l'hereu legítim de la baronia de Camps, amb el grup de teatre Faltagent de Fonollosa. A les 12 h, demostració de la batuda tradicional de cigrons. Hi haurà exposició documentada de les escoles i els molins d'oli a Camps, actuacions teatralitzades de carrer, zona de jocs i entreteniment per als més petits, tómbola artesana, servei de bar, de dinar, àrea de pícnic... Organització: Associació Cultural de Veïns de Camps.

Benet Games, Sant Fruitós de Bages
Més de 40 activitats i proves esportives, 25.000 visitants i 15.000 nens en els esdeveniments infantils i 2.100 en els d'adults. Aquestes són les xifres de la quarta edició dels Benet Games celebrats l'any passat i que enguany, els organitzadors, l'Ajuntament de Sant Fruitós conjuntament amb Ocisport, tenen la intenció d'igualar o fins i tot superar els dies 6 i 7 d'octubre. Aquí recollim tots els horaris i activitats.

Festes del Roser al Poble Vell, Súria
Dissabte, a les 9 h, caminada popular des de la plaça Major amb l'acompanyament d'Enric Sala. Inscripció gratuïta. Esmorzar opcional: 3 euros. A les 12 h, bitlles catalanes amb el Club de Bitlles Fusta i Ferro (Salelles). A les 14 h, dinar popular. A les 15 h, inflable gratuït. A les 17.30 h, ball de gegants amb els Geganters del Poble Vell. De 20 a 22 h, concert amb el grup Long Wick. A les 20 h, botifarrada. Preu: 5 euros (inclou botifarra i beguda). A les 21 h, bingo. Preu: 1 euro cada cartró. Diumenge, de 10 a 12 h, 1r Concurs de Puzles de Súria. Cal muntar per parelles un puzle de 500 peces en un temps màxim de dues hores. Inscripcions: 8 euros per parella (inclou un puzle de 500 peces i una beguda). Inscripcions: aavvpoblevell@gmail.com. A les 11 h, Missa Pontificalis. A les 12.15 h, cercavila amb la Cobla Súria. A les 12.30 h, aperitiu per a tothom. A les 12.45 h, sardanes amb la Cobla Súria. Organització: Associació de Veïns del Poble Vell.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook