Notícies | Agenda

Un cor per donar nova vida a «Lliure o descansar» de Jo Jet i Maria Ribot

L'espectacle del duet manresà s'estrena avui al Conservatori amb nous arranjaments i set veus
28-09-2018 08:19
0 vots
El duet amb membres del cor.

El duet amb membres del cor.

Es pot viure (i veure i escoltar) d’una altra manera Lliure o descansar? És el que es van plantejar Jo Jet i Maria Ribot després de la setantena de concerts realitzats amb aquest disc, el seu segon treball, publicat l’octubre de fa dos anys. La resposta va ser que sí, que era possible i que necessitaven un revulsiu escènic que s’ha transformat en un nou espectacle: Lliure o descansar agafa una nova volada amb Jo Jet i Maria Ribot amb el Cor, un projecte que s’estrena avui al Teatre Conservatori i que suma, a les veus del duet, les de Berta Planes, Anna Rovira, Laura Muñoz, Pau Lafoz, Ruth Garcia, Joel Díaz i Ricard Cots.

Amb tots ells, explica el duet, comparteixen «sensibilitats» i amb el públic volen compartir un espectacle «molt diferent però que manté l’essència» i la identitat dels cantautors. És, també, una aposta pel «talent jove –els set membres del cor tenen entre 19 i 27 anys– i de quilòmetre zero», remarca Jo Jet. Serà, també, un final de gira on el duet culminarà el recorregut d’un disc amb «cançons que llencen imatges i idees». I preguntes. Per exemple, dues: «Quins camins triem a la vida? Quin sentit té perseguir la llibertat?». I una resposta: «Fes el teu propi camí».

Jo Jet i Maria Ribot han hagut de «construir» un grup, una nova manera de treballar i d’encarar les pròpies cançons. Sobretot, remarca Ribot, perquè el projecte selecciona temes de Lliure o descansar però amb arranjaments diferents. I perquè a l’escenari ja no són dos, sinó nou. Amb «llibertat total», expliquen, els temes del duet han estat arranjats per Magalí Sare, cantant i compositora de jazz, membre del Quartet Mèlt; el solsoní Eduard Gené, cantautor i productor de soul; i Ricard Cots, arranjador, membre del cor i estudiant de pedagogia a l’ESMUC. Però Jo Jet i Maria Ribot amb el Cor té, també, la direcció escènica de Martí Torras, responsable d’espectacles com Rhum o El testament de Maria, o de concerts de La Pegatina, The Manzelles o Els Catarres. A l’escenari, un capçal de llit il·luminat amb bombetes i un vestuari de la marca independent Killing weekend. Petits i grans detalls, en la posada en escena i en la música, amb un objectiu comú: «Emocionar».


Nou disc


El proper treball de Jo Jet i Maria Ribot no té data però hi estan treballant: «La nostra manera de fer, amb un model d’autogestió, fa que tinguem menys temps per crear», diu Jo Jet. Així mateix, remarca Ribot, «som molt lents component», riu. I «viscerals», apunta Jo Jet. El nou disc mantindrà el segell argumentari que han imprès en les seves cançons des de l’estrena, el 2014, amb Viatges i flors, lletres on predomina l’univers personal i que van «de dins cap a fora». Però el duet no viu aliè al que passa al carrer i, per tant, «tot acabarà reflectit en les cançons». Això sí, tenen clar que «no cal fer cançons de lluita per lluitar amb les cançons», remarca Jo Jet. Ells, avui, presenten un espectacle que vol arribar «directe al cor».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook