Notícies | Agenda

El Teatre de l'Aurora acull Yerma, un espectacle de García Lorca totalment actualitzat

El muntatge amb set actors en escena és una de les sorpreses imperdibles de la temporada
11-12-2017 15:13
0 vots
Yerma.

Yerma.

El Teatre de l'Aurora acollirà aquest cap de setmana Yerma, un clàssic de Federico García Lorca completament revisat, modernitzat i actualitzat als nostre temps. Es tracta d'un atractiu muntatge amb set actors i actrius en escena que parla de tu a tu amb el públic d'avui en dia adaptat per Marc Chornet – que també dirigeix el muntatge- i Anna Maria Ricart, dos dels dramaturgs més influents del panorama teatral actual.

Més de 80 anys després de la mort de Federico García Lorca veurem una Yerma que té moltes coses a dir al nostre món, qüestionant el sentit del nostre present amb una atractiva posada en escena amb set actors que li donen força, bellesa i harmonia. Aquest ha estat un dels espectacles més aplaudits de la temporada i es tornarà a reposar en temporada a Barcelona. Abans, però, el podrem veure aquest cap de setmana a la sala independent igualadina.

La història de Yerma


La relació entre Yerma i el seu marit es va corcant paulatinament perquè, malgrat desitjar-ho amb delit, ella no aconsegueix quedar-se embarassada. La vida passa i la tristor s'apodera de Yerma. Un retrat cru dels nivells més privats de la nostra societat on s'esdevenen les tragèdies més reals, la tragèdia íntima de Yerma, la tragèdia de no poder desenganxar-se del propi cos.

La crítica que ha destacat l'espectacle com una de les sorpreses de la temporada fa especial menció a Alba José, l'actriu que encara Yerma de qui diu que "la interpretació és pura, de vers cristal·lí i molt entregada" i que "l'actriu empeny una ventada de passió que tot ho remou, del riure frescal a les llàgrimes més punyents". També destaquen "els lloables papers secundaris que completen l'escena, alhora que donen la rèplica i l'espai escènic qualificat "d'excel·lent" i que "no només acompanya sinó que narra i adjectiva" i "atrapa a l'espectador".

Yerma és un espectacle de Projecte Ingenu, una iniciativa teatral que neix el 2013 de la mà d'un grup de joves acabats de sortir de l'Institut del Teatre amb la voluntat d'investigar sobre el fet teatral. Amb pocs anys, s'ha consolidat com una de les companyies emergents de referència, amb èxits com Romeu i Julieta, que els hi ha valgut un ampli reconeixement de crítica i públic.

Horari i venda d'entrades


Les representacions de Yerma, tindran lloc divendres 15 i dissabte 16 de desembre a les 21 h. i diumenge 17 de desembre a les 19 h. Després de la funció de divendres, els espectadors podran compartir les seves opinions en una tertúlia que obrirem amb els membres de la companyia. Les entrades 15 € i 12 € (amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l'Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. Més informació a www.teatreaurora.cat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook