Notícies | Agenda

El Festival Màgic de Manresa omple aquest dissabte els carrers i el Conservatori

La tercera edició del certamen proposa màgia, humor i teatre per captivar tots els públics
22-09-2017 12:15
0 vots
Els joves mags de Set de Màgia. Imatge promocional

Els joves mags de Set de Màgia. Imatge promocional

«La màgia bull a Manresa», va assegurar Mag Caru (Jordi Carulla) en la presentació de la 3a edició del Festival Màgic, una iniciativa organitzada per l'Associació Màgia Central, Manresa + Comerç i El Galliner, i que pretén promoure la màgia i la dinamització comercial del centre de la ciutat. La iniciativa convertirà la capital del Bages, novament, en un gran escenari de màgia durant tot aquest dissabte, i la gent podrà gaudir d'espectacles al carrer, tallers, un concurs de mags joves i una gala amb professionals de renom.

Una cinquantena de mags desembarcaran a partir de dissabte a Manresa per ensenyar i donar a conèixer aquest art al públic de totes les edats. «La màgia està en boca de tothom, hi ha molt interès a Manresa», va explicar Mag Caru. I és que la capital del Bages és tot un referent de la màgia a Catalu-nya. Ja ho va demostrar acollint enguany el Congrés Nacional de Màgia, i el 2020 organitzarà el Congrés Màgic Europeu. «La màgia sempre ha agradat molt a Manresa. Sense anar gaire lluny, La Nit dels Genis sempre té una grandíssima resposta del públic, i això és bonic», va indicar Jordi Carulla, un dels organitzadors del festival.

La programació que han elaborat és variada i inclou espectacles al carrer i al Conservatori. El festival s'inaugurarà a partir de 2/4 de 12 del migdia amb el taller de màgia (gratuït) a Sant Domènec. A les 12 del migdia serà el torn del concurs de mags joves, on vuit mags d'entre 14 i 20 anys d'arreu del país posaran a prova les seves habilitats. El guanyador, a part d'una recompensa econòmica, tindrà l'oportunitat d'actuar en la gala del festival, a la nit. En aquest sentit, la principal novetat és que dos mags professionals s'incorporaran al jurat del concurs.

Entre 2/4 d'1 i les 2 del migdia, i de 6 a 2/4 de 9 del vespre, la màgia governarà els carrers de Manresa. A diferència de l'any passat, les actuacions es concentraran a Sant Domènec i als carrers adjacents. Per cloure el festival hi haurà la gala a les 9 del vespre al Conservatori, amb la presència de mags de renom de l'escena catalana com Mag Gerard, David Baró, Karlus Soler, Set de Màgia de Sant Vicenç, Mag Nani i Isaac Jurado.

D'altra banda, des de Manresa + Comerç s'espera que tot el seguit d'activitats comporti un impacte econòmic a la ciutat. «Volem fer venir gent a Manresa i aprofitar, amb la màgia al carrer, perquè passegin i coneguin les nostres botigues», va remarcar el vicepresident segon de la Unió de Botigers i Comerciants, Joan Tomasa.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook