Notícies | Agenda

La música brasilera es fusiona amb el jazz al Museu d'Història de Catalunya

Luna Cohen Group interpretarà cançons del projecte cultural Novembre Sky al cicle Òrbita Jazz
17-07-2017 09:27
0 vots
Luna Cohen. Imatge promocional

Luna Cohen. Imatge promocional

La riquesa de la música popular brasilera ha trobat històricament un gran aliat en la improvisació del llenguatge jazzístic. Una bona mostra d'aquesta interessant fusió la trobem avui dia en la figura de la cantant i compositora Luna Cohen. En la seva presentació al cicle d'estiu "Òrbita Jazz" del Museu d'Història de Catalunya (Barcelona) es podrà escoltar aquest dimecres, 19 de juliol,, acompanyada pel seu grup, interpretant cançons del fascinant projecte multicultural "November Sky" i temes d'altres grans compositors com ara Dorival Caymmi, Joâo Donato, Djavam o Joâo Bosco.

Després d'iniciar la seva trajectòria professional a Catalunya, la cantant Luna Cohen (Belo Horizonte 1976) s'estableix a Londres on porta des de finals de l'any 2014 treballant en nous projectes amb múltiples artistes de l'escena del jazz i la world music del Regne Unit.

"November Sky" (Temps Record, 2016) és el resultat d'aquesta nova etapa i una representació extraordinària del continu viatge musical de l'artista brasilera basat en una àmplia gamma d'influències que oscil·len entre el jazz, el pop, la salsa i l'afrobeat, sempre mantenint però un sabor genuïnament brasiler. Un treball meravellós cantat en portuguès i anglès amb cançons originals plenes de sentiment que dibuixen paisatges del creixement d'una artista que canta les seves aspiracions, esperances i nostàlgies.

El 2012 Cohen inicia la seva trajectòria més personal amb la publicació com a líder de "Estrada do Sol", disc que aconseguia el Premi Enderrock 2013 a la "Millor nova proposta de jazz". L'any 2014 sorprèn amb dos nou treballs: "Flor do cerrado", àlbum considerat per la crítica com la consolidació del seu llenguatge i sonoritat; i "Començo do caminhar" a duo amb el guitarrista brasiler Jurandir Santana. El 2015 es trasllada a Londres on manté la seva inquietud i col·labora amb diversos músics de la capital britànica.

El cicle Òrbita jazz
Cada dimecres, del 5 de juliol al 9 d'agost, el cicle Òrbita jazz ens porta a fer un passeig a través de la música jazz amb unes vistes privilegiades i gaudint d'una copa. En total sis actuacions on descobrir fins a vint-i-cinc músics i tres novetats discogràfiques.

La proposta musical d'enguany es centra en la capacitat del llenguatge del jazz per fusionar-se amb altres sonoritats, estètiques i cultures que enriqueixen el planeta de la música improvisada. Viatjarem per territoris sonors provinents del continent americà a través del folklore i el jazz modern, al ritme del son cubà, la samba brasilera, el candombé uruguaià, el joropo veneçolà i el tango argentí.

El museu s'ha recolzat un any més en l'expertesa de Jazz Terrassa i la col·laboració del restaurant 1881, que aporta un valor afegit als concerts, ja que permet als assistents gaudir de la música alhora que prenen una copa i contemplen les vistes de la ciutat i del Port Vell de nit.

Com a complement d'aquesta agradable experiència, els assistents podran gaudir de visitar l'exposició temporal Templers. Guerra i religió a l'Europa de les croades, obrint les portes a les 20h i fent una visita guiada a les 20.30h.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook