Notícies | Agenda

El Conservatori acull diumenge l'obra de teatre-documental 'Claudia'

L'obra relata el testimoni d'una dona argentina que va descobrir ser filla de desapareguts
09-03-2017 15:58
0 vots
Eugenio Szwarcer, Claudia Victoria Poblete Hlaczik i Carles Fernández Giua, repartiment de 'Claudia' Kursaal

Eugenio Szwarcer, Claudia Victoria Poblete Hlaczik i Carles Fernández Giua, repartiment de 'Claudia' Kursaal

La Companyia de La Conquesta del Pol Sud portarà aquest diumenge, 12 de març a les 18h, al Teatre Conservatori l'obra de teatre 'Claudia', dirigida per Carles Fernández Giua i interpretada per la mateixa Claudia Victoria Poblete Hlaczik.

La Conquesta del Pol Sud, que ja va portar a la Sala Petita del Kursaal la història de la jove afganesa 'Nadia', torna ara per presentar un muntatge que combina llenguatge teatral i investigació periodística amb la història de Claudia Victoria Poblete Hlaczik, una enginyera de sistemes que viu a Buenos Aires i que, amb 22 anys, va descobrir que era filla de desapareguts i que havia viscut una vida inventada amb uns pares que, de fet, no eren els seus. El seu cas va marcar un punt d'inflexió a l'Argentina, ja que va suposar el principi del final de la impunitat dels comandaments militars.

L'experiència vital de la Claudia arriba a escena en forma d'un relat - conduït per ella mateixa – que interactua amb imatges documentals i material procedent de la investigació de la companyia al nord de l'Argentina. L'obra explora les relacions entre individualitat i col·lectivitat amb un llenguatge a cavall del documental, la poesia visual i el teatre. Claudia ens interpel·la directament sobre conceptes com revolució, memòria i educació.

En acabar la funció l'Escola de l'Espectador oferirà un col·loqui amb Claudia Victoria Poblete Hlaczik, al mateix Teatre Conservatori.

Aquest cap de setmana tres espectacles al Teatre Conservatori


El Teatre Conservatori viurà un cap de setmana intens amb la representació de tres espectacles. El divendres (21h) Guillem Albà i La Marabunta portaran un xou de clown amb música en directe dins del Cicle Platea Jove. Dissabte (21h) la companyia madrilenya d'humor gestual Yllana tornarà a Manresa amb l'espectacle 'Yllana25' per celebrar els 25 anys de trajectòria amb un recull dels seus millors gags. Diumenge (18H) posarà punt i final a les activitats d'aquest cap de setmana al Teatre Conservatori 'Claudia', la nova producció de La Conquesta del Pol Sud amb la història dels desapareguts de l'Argentina.

Les entrades es poden comprar a taquilles i per internet (www.kursaal.cat). El preu de les entrades per veure 'Claudia' és de 15€ (12€ amb Carnet Galliner, majors de 65 anys, i menors de 25).

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook