Notícies | Agenda

Escena

L'exitosa comèdia basada en els contes de Jesús Moncada, a l'Aurora

El darrer dia del Cafè de la Granota trasllada l'espectador al poble de Mequinensa abans de ser cobert per les aigües del pantà
07-03-2017 12:06
0 vots
Les entrades valen 15 € i 12 €. Imatge promocional

Les entrades valen 15 € i 12 €. Imatge promocional

Aquest cap de setmana, la Cia. Mea Culpa porta al Teatre de l'Aurora El darrer dia del cafè de la Granota, un espectacle basat en els contes que Jesús Moncada va aplegar en "El Cafè de la Granota". Amb l'humor, la ironia i la sornegueria que destil·la l'obra de Moncada, aquesta comèdia plena d'humanitat i brillantment interpretada, és tot un monument a la vivesa de la llengua i a la manera de ser d'un poble, el de la Franja natal de Moncada.

El darrer dia del cafè de la Granota ens trasllada a Mequinensa l'any 1971, pocs dies abans que les aigües inundin els carrers i el poble romangui per sempre cobert pel pantà. L'Adelaida i el Fernando, propietaris del Cafè de la Granota, es disposen a entrar per darrera vegada al seu establiment. Abans, però, hi ha un aldarull entre l'Adelaida, que està força encesa, i les forces de l'ordre franquista. Un cop a dins, comencen a rememorar a través de records, fotografies, anècdotes, objectes... diferentes situacions i personatges que al llarg del temps han passat pel Cafè de la Granota. Poc després, hauran d'abandonar per sempre el seu cafè, que será enrunat per les màquines i colgat sota les aigües.

Amb aquesta comèdia, els espectadors reviuran el darrer dia de totes i cada una de les famílies que varen deixar l'antic poble de Mequinensa per començar una nova vida. Un viatge a un paisatge mític, ple d'humanitat i de riquesa.

Les representacions d'El darrer dia del Cafè de la Granota, tindran lloc divendres 10 i dissabte 11 de març a les 21 h. i diumenge 12 de febrer a les 19 h. Com és habitual, després de la funció de divendres, els espectadors podran compartir les seves opinions en una tertúlia que obrirem amb els membres de la companyia. Les entrades 15 € i 12 € (amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l'Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. Més informació a www.teatreaurora.cat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook