Notícies | Agenda

Escena

La premiada «Psicosi de les 4:48» arriba a l'Aurora

Les funcions tindran lloc dissabte, a les 21 h, i diumenge, a les 19 h
16-02-2017 17:23
0 vots
 Imatge promocional

Imatge promocional

Els èxits "imperdibles" de la Programació Gener/Maig 2017 del Teatre de l'Aurora tenen una nova cita, aquest cap de setmana, amb Psicosi de les 4:48, de Sarah Kane, un dels textos imperdibles del teatre internacional del segle XXI. Aquesta producció de la companyia The Three Keatons, dirigida per Moisès Maicas amb la col·laboració de Ivan Morales, va rebre el Premi BBVA de Teatre 2016 al millor espectacle i a la Millor actriu, per a Anna Alarcón, que interpreta magistralment aquest monòleg sobre el desig i la impossibilitat de viure i estimar. El jurat va premiar Psicosi de les 4:48, entre 116 propostes, "pel gran nivell interpretatiu de la seva protagonista, pel risc de portar a l'escenari un text d'una gran complexitat amb un resultat excel·lent i per la seva acurada posada en escena".

4:48. Aquesta és l'hora, segons enquestes realitzades a la Gran Bretanya, en què els antidepressius comencen a deixar el cap clar abans de perdre totalment el seu efecte per donar pas, novament, a l'angoixa. Aquesta també és és l'hora en què hi ha més suïcidis. Aquest és el moment escollit per Sarah Kane, autora anglesa de culte a nivell internacional, per retratar la seva experiència personal amb la malaltia que la va dur al suïcidi pocs mesos després d'escriure aquesta obra, la darrera de la seva curta i brillant carrera. Tenia 28 anys. Psicosi de les 4:48 és brillantment interpretada per la coneguda actriu Anna Alarcón, a qui ja vàrem veure al Teatre de l'Aurora amb l'aplaudida Sé de un lugar.

També l'hem vist a sèries de televisió com La riera, El cor de la ciutat, etc. Sola a l'escenari, l'Anna Alarcón transporta inevitablement els espectadors a la figura de Sarah Kane però també, molt especialment, a les seves emocions. L'actriu realitza un treball d'entrega absolut damunt l'escenari, amb una interpretació intensa, d'una teatralitat explosiva, d'una gran potència i una emoció colpidora. I, tanmateix, aquesta representació de la duresa de la desesperació humana, és plena de lirisme, de tendresa, mostrant la part lluminosa i esperançadora de tot plegat. Un cant a la vida. "La peça, complicada i difícil, és una mena de manifest en que la actriu (l'autora) ens parla del desig de viure i estimar, però també de la seva impossibilitat de fer-ho, de la seva desesperació" explica Josep Maria Ribaudí, membre de la Comissió de Programació del Teatre de l'Aurora.

Les representacions de Psicosi de les 4:48, tindran lloc dissabte 18 de febrer a les 21 h. i diumenge 19 de febrer a les 19 h. Després de la funció de dissabte, els espectadors podran compartir les seves opinions en una tertúlia que obrirem amb els membres de la companyia. Les entrades 15 € i 12 € (amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l'Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. Més informació a www.teatreaurora.cat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook