Notícies | Agenda

El jardí dels Fornells-Uró s'obre als artistes novells

La casa familiar de Pineda de Bages acollirà obres d'una desena de pintors que comencen la seva carrera
29-07-2016 11:30
0 vots
Una mostra de les obres seleccionades. Imatge promocional

Una mostra de les obres seleccionades. Imatge promocional

Pel jardí de la família Fornells-Uró, a Pineda de Bages, hi han passat noms com Eduard de Pobes, Ernest Descals, Miquel Esparbé, Jaume Casacuberta, Ramon Oms, Joaquim Falcó, Joan Vila Arimany, Lluís Puiggròs, Joan Sallent... reconeguts artistes de casa. Però els promotors d'«Art al jardí», una iniciativa pionera a casa nostra nascuda la tardor del 2014 emulant una galeria a l'aire lliure, han decidit estrenar-se aquest cap de setmana amb deu artistes bagencs que comencen. Dels consagrats als desconeguts.

L'experiment «amb els artistes de km 0» s'amplia. Figuració, impressionisme, hiperrealisme... No hi ha cap professional de la pintura: cirurgians, pediatres, jubilats, estudiants... Però a tots, explica Jaume Fornells, els uneix la passió pels pinzells: «malgrat l'edat, la majoria entre els 40 i els 50, tots ells estan en la seva joventut artística».

Dissabte i diumenge s'obriran les portes del jardí des d'una psicòloga jubilada, Roser Carrera, fins a una futura estudiant de Belles Arts, Anna Vila. I d'un ventall d'edats que van des de la joveníssima Sara Horrillo, de 16 anys (que signa la pintura a l'oli de la nena petita ajupida que es pot veure a la imatge), fins a Chema S. Freijo, de 64 anys (cirurgià i autor del retrat en aquarel·la de la preciosa noia del jersei groc).

Al jardí de la casa Fornells-Uró, dels 10 artistes que hi exposaran, 7 són dones i 3, homes. I no és, explica Fornells, una «qüestió de paritat, sinó d'art». Estils, edats i perfils d'artista completament diferents; alguns d'ells comparteixen classes amb, per exemple, Jaume Casacuberta, membre fundador del Grup 13. La nòmina d'aquest cap de setmana es completa amb Rosa Campobadal (pintura a l'oli, amb l'inquietant rostre difuminat d'una noia); Elisabet Izoart (una aquarel·la de l'única figura masculina de la imatge superior); el mateix Jaume Fornells, que també i per primer cop hi exposa (el quadre del veler, pintat amb tècnica mixta); l'hiperrealisme de Jordi Besora (la bèstia de la fotografia) i de Glòria Casas (les sabates descordades) i l'estil naïf d'Elisabet Cardil (que treballa tant l'acrílic com l'oli i que es pot veure en la perspectiva d'una entrada a una llar).

L'horari per visitar l'exposició serà, dissabte i diumenge, de 18 a 21 h.

Falcó, Puiggròs i Besora intercanviaran impressions amb els artistes novells

D'artista a artista. Diumenge a la tarda, Joaquim Falcó, Lluís Puiggròs i Enric Besora –vells coneguts d'«Art al jardí»– passaran, també, pel domicili de Pineda de Bages de de la família Fornells-Uró (Jaume Fornells i Neus Uró, i els seus fills Jordi i Josep). Però aquesta vegada, sense quadres sota el braç. La intenció és una altra: «que aquests artistes veterans i consagrats vegin l'exposició i puguin intercanviar impressions amb els novells», explica Jaume Fornells.

Com en anteriors ocasions, entre el públic assistent, que calculen que serà d'entre 250 i 300 persones al llarg del cap de setmana, se sortejarà una obra, de Puiggròs. I el públic podrà degustar una copa de cava. «Art al jardí» és una proposta que s'ha consolidat en una ciutat mancada de galeries i que vol potenciar, sobretot, artistes locals, i ser un punt de trobada en un espai expositiu a l'aire lliure.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook