Notícies | Agenda

Agenda infantil

PocaCosa Teatre uneix l'òpera amb les bruixes

El polifacètic Toni Albà dirigeix «El Carreró de les Bruixes», un espectacle amb Elena Martinell i Meritxell Yanes
31-03-2016 13:07
0 vots
Les bruixes protagonistes de l'espectacle. Imatge promocional

Les bruixes protagonistes de l'espectacle. Imatge promocional

On són totes les bruixes de tots els pobles de Catalunya? A Cervera. Han estat confinades al Carreró de les Bruixes. Totes són professionals menys la Bruixa Estruga, novella, que arriba amb la intenció de superar les proves i quedar-se. Però és el Gran Dia. I què passa, aquell dia? Ella sap cantar òpera... servirà d'alguna cosa? La companyia PocaCosa Teatre, formada per Meritxell Yanes i Elena Martinell, va estrenar en la passada Mostra d'Igualada El Carreró de les Bruixes, un espectacle dirigit pel polifacètic Toni Albà (Vilanova i la Geltrú, 1961) amb una «excusa» perfecta: «apropar l'òpera als més petits», explica l'actor, autor i director. L'obra es veurà demà, al Teatre Conservatori, en la programació d'Imagina't.

La coneixença amb les dues actrius de la companyia va desembocar en la direcció, per part d'Albà, d'un espectacle que es basa en sis llegendes del país on les bruixes són protagonistes. El text, que signen conjuntament l'actor de Polònia amb Yanes, té música de creació pròpia, de Faló Garcia, Carles Cors, Paco Viciana i Salvador Garcia. Però no només hi ha òpera, també hi ha rap o hip-hop en un muntatge amb humor pensat, exlica Albà, per a un públic tant o més exigent que l'adult: «sempre que dirigeixo teatre infantil penso que els nens són igual que els adults, una mica més baixets, però, segurament, més intel·ligents». Per a Albà, el treball amb PocaCosa, que ha tingut a David Planas d'ajudant de direcció, ha estat «de molta comunió. La idea és que tothom se senti vinculat a la creació de l'espectacle».

Yanes i Martinell van crear PocaCosa Teatre amb la intenció d'unir l'òpera amb el teatre de text contemporani. Per a Albà, l'òpera, a diferència del ballet clàssic («que em miro de manera arqueològica»), «encara és un gran espectacle». Quina òpera triaria? «Uff, moltes. Turandot, per exemple».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook