Notícies | Agenda

El TNC obre la porta als nadons amb un espectacle familiar amb música de The Beatles

L'espectacle arriba a la Sala Tallers els diumenges del 21 de febrer al 13 de març i ja té totes les entrades exhaurides
18-02-2016 18:46
0 vots
El públic de 'Bitels per a nadons'. ACN

El públic de 'Bitels per a nadons'. ACN

Un públic ben diferent és el que assistirà a la Sala Tallers del TNC en l'espectacle 'Bitels per nadons (concert tribut a The Beatles)' de La petita malumaluga, una companyia especialitzada en creacions adreçades a nadons i primera infància. De fet, aquest muntatge, recomanat de 0 a 3 anys, va ser estrenat el juliol del 2014 i fins a dia d'avui ja han realitzat gairebé 90 funcions arreu del país. A la Tallers es podrà veure els diumenges del 21 de febrer al 13 de març i ja té totes les entrades exhaurides. "No és un concert on estem asseguts en cadires interpretant cançons dels Beatles, sinó que ens movem per l'espai i els nens es poden moure per on vulguin", ha explicat en declaracions a l'ACN, Albert Vilà, codirector artístic de l'espectacle en el qual també hi actua.

El muntatge és un concert no infantilitzat on quatre músics en moviment (violí, violoncel, saxo i percussions) i una ballarina conviden a nadons i pares a formar part d'un càlid homenatge a The Beatles. Una proposta visual i sonora en el qual nens i adults estan convidats a participar activament en l'espectacle i els infants poden, fins i tot, entrar lliurement a l'espai escènic i interactuar amb els intèrprets, com ha explicat Vilà.

En aquest context, ha apuntat que La petita malumaluga és una companyia de dansa i de música, però que aquest espectacle té com a eix principal la música amb músics que es van desplaçant per l'espai amb dansa. "No és un concert en el qual estem asseguts en cadires interpretant cançons dels Beatles, sinó que ens movem per l'espai i els nens es poden moure per on vulguin". Vilà ha destacat que hi ha una altra part de l'espectacle d'interacció en el qual reparteixen materials als nadons i conviden a gaudir de l'espectacle de forma tribal i formant una comunitat.

Vilà ha recalcat que "els nens són els més contemporanis i quan la música és de veritat ells no tenen cap problema". "Els Beatles tenen una bellesa que comunica molt bé amb els nens i només amb la melodia ja enganxa a tothom, amb altres grups necessites obres més elaborades", ha reconegut. A l'inici del muntatge arrenquen amb ritmes més suaus per a no sorprendre excessivament als nadons, però ha reconegut que defensen comunicar més rock'n'roll. "Volem transmetre l'energia de la passió per la música i aquesta capacitat que té el rock i la música feta des de les entranyes".

Gira

El codirector del muntatge ha ressaltat l'emoció que significa per a ells dur a terme aquest 'Bitels per nadons' i que és molt ric estar acompanyats per nens. Ja fa més d'un any i mig que van estrenar el muntatge i des de llavors han realitzat gairebé 90 funcions en diversos teatres de tot l'Estat. Pel 2016 han tancat una gira amb més de 110 funcions per Catalunya, l'Estat i Europa i ja treballen per la gira del 2017 que els durà al continent asiàtic i Americà.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook