Notícies | Agenda

Els Messengers al Festival Internacional Orgue de Montserrat

La cinquena edició comptarà amb el grup d''Oh Happy Day' que cantarà al costat del mestre Tomasz Adam Nowak
12-06-2015 11:02
0 vots
El gospel dels Messengers. Abadia Montserrat

El gospel dels Messengers. Abadia Montserrat

El Festival Internacional Orgue de Montserrat 2015 arriba a la cinquena edició. Des de 2011, l'estiu a Montserrat té so d'orgue i molts artistes d'arreu del món han pogut tocar aquest instrument inaugurat l'abril de 2010. "Ens han enlairat l'esperit amb l'art dels més grans compositors", assegura el director artístic del FIOM, el P. Jordi-Agustí Piqué.

Amb motiu d'aquest cinquè aniversari, l'obertura del Festival va a càrrec de l'Escolania de Montserrat i de la Capella de Música de Montserrat, que recrearan grans obres del repertori coral religiós romàntic amb acompanyament de l'orgue a mans de l'organista Mercè Sanchis. Les veus que habitualment lloen la Mare de Déu continuen aquesta lloança amb aquest concert tan singular. Aquest concert tindrà lloc el dissabte 20 de juny, a les 21h, i es podrà seguir en directe a través de les TV Locals de la Xarxa de Comunicació Local.

El dissabte 18 de juliol, la Missa de Santa Cecília de Charles Gounod, en les veus de solistes internacionals i cors de la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC), acompanyats pel mestre Joan Paradell, organista titular de la Capella Musical Sixtina, ens endinsarà en el gran repertori litúrgic del romanticisme.

El dissabte 5 d'agost, el FIOM farà un salt cap a la contemporaneïtat: l'orgue de Montserrat dialogarà a mans del mestre Tomasz Adam Nowak, organista titular de S. Lambert de Münster, que improvisarà sobre cants espirituals gospel, interpretats pel popular grup Messengers. Aquest concert també es podrà seguir en directe a través de les TV de la Xarxa de Comunicació Local.

Finalment, el dissabte 5 de setembre, i com sempre a les 21h, es clourà el cinquè Festival Internacional Orgue de Montserrat amb un concert també singular, que combinarà la veu de l'oboè amb els solistes Cristian Moré i Màxim Solanes, acompanyats a l'orgue pel mestre Jordi Vergès, organista titular de la Catedral de Tarragona.

Com assegura el P. Jordi-Agustí Piqué, monjo de Montserrat i director artístic del FIOM, el Festival d'enguany presenta un programa "ple i divers, amb tocs d'obertura cap a noves propostes i amb un alt nivell musical; una fita important, una etapa més de consolidació i de voluntat de futur".

Aquest Festival Internacional Orgue de Montserrat, patrocinat per l'Abadia de Montserrat i la Fundació Pinnae, està projectat sota la direcció artística del P. Jordi-Agustí Piqué i l'assessorament de l'organista Miquel González, mentre que la coordinació general és a càrrec del P. Manel Gasch, majordom-administrador de l'Abadia de Montserrat. Catalunya Música dóna suport a aquest Festival i enregistrarà alguns dels seus concerts-. Tots ells, per això, s'oferiran en directe a través de Montserrat Ràdio i de Montserrat TV . I el del 20 de juny i el del 8 d'agost, per les TV Locals de la Xarxa de Comunicació Local.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook