Notícies | Agenda

Música

"Pàstoràlia", la banda sonora dels Pastorets

L'escola Coral de l'Orfeó Català surten per primer cop del Palau de la Música per celebrar el centenari dels Pastorets a Manresa
1 vot

"Pàstoràlia", la banda sonora dels Pastorets

Amb motiu del centenari dels Pastorets dels Carlins de Manresa, la sala gran del teatre Kursaal acollirà l'espectacle 'Pastoràlia', un recull de músiques de Pastorets de Catalunya convertides en una cantata. L'espectacle serà a càrrec dels cors de l'escola Coral de l'Orfeó Català que, per primera vegada a la història, es desplaçaran fora del Palau de la Música Catalana. Segons ha explicat el director de 'Pastoràlia', Esteve Nabona, l'obra vol ser un homenatge a tota la gent que cada any manté viva la tradició dels Pastorets arreu del país. 'Pastoràlia' es va estrenar al Palau de la Música de Barcelona el dia de Sant Esteve i es podrà veure a Manresa el proper dissabte 8 de gener.

L'espectacle és fruit d'un projecte iniciat fa gairebé dos anys per l'Escola Coral de l'Orfeó Català i l'objectiu era recollir les músiques de Pastorets d'arreu de Catalunya. Per dur-ho a terme, Nabona ha explicat que s'ha fet una 'important' tasca d'investigació arreu del país que ha comptat amb la col·laboració d'entitats com la Coordinadora de Pastorets de Catalunya i l'adhesió de persones que han ajudat a reunir diferents partitures d'aquesta obra típica de la cultura nadalenca popular.

El compositor tarragoní Xavier Pastrana ha explicat que va acceptar 'amb entusiasme' la proposta d'ajuntar tota la riquesa musical dels Pastorets en una sola peça. Tot i així, ha expressat la dificultat que això suposa perquè 'la intenció és que l'espectacle no perdi el caràcter teatral que ha de tenir la música dels Pastorets'. Per això, ha avançat que hi ha un narrador d'una fira de Pastorets que va explicant al públic tot el què va succeint.

L'obra ha estat especialment escrita per als cantaires del Cor Jove, el Cor de Noies, el Cor Infantil, el Cor de Petits i el Cor d'Iniciació de l'Orfeó Català. I a banda, comptarà amb l'acompanyament de l'Orquestra de Joves.

En total, l'espectacle comptarà amb la participació de més de 20 músics i 180 cantaires d'edats compreses entre els 6 i 25 anys que, segons un dels membres dels Carlins de Manresa, Josep Soler, cantaran 'per posar en valor i dignificar la imatge dels Pastorets de Catalunya'.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook