Notícies | Agenda

Kulbik reivindica «Camins» dins de la societat

La jove companyia, liderada per Juan Carlos Kanga Valls, retorna avui al mateix escenari amb un nou projecte
23-01-2015 11:15
0 vots
Kulbik reivindica «Camins» dins de la societat

Kulbik reivindica «Camins» dins de la societat

Platea Jove va tancar temporada el maig del 2013 amb les entrades exhaurides a la Sala Gran del teatre Kursaal. Cube, de Kulbik Dance Company, va generar un entusiasme que es palpava abans de l'inici de l'espectacle. La jove companyia, liderada per Juan Carlos Kanga Valls, retorna avui al mateix escenari amb un nou projecte, Camins, estrenat al Mercat de les Flors i amb el qual faran gira per tot l'estat.
Camins té una narrativa plena de metàfores i deixa el final obert. «Parla de la transformació de l'ésser humà i de com té tendència a complicar-se la vida. Comença als pobles, a través d'un viatge en tren anem a la ciutat i entrem en un pis que cada cop és més petit, assolint una sensació claustrofòbica. Som individus marcats pel consumisme i la lluita de poder. No és clar que l'estat del benestar afavoreixi la societat», explica Valls.

La reivindicació és la marca del hip-hop, «que va néixer al carrer per eliminar la violència física i s'ha transformat com a forma d'inspirar artísticament. Es porta cada cop més al teatre, cosa que afavoreix els artistes i també el públic». Valls, però, parla del llenguatge Kulbik, creat arran de l'evolució de la companyia: «hem fet un pas endavant en la tècnica, amb una fusió entre moviment urbà i contemporani, i hem passat de la pantomima al teatre gestual donant forma a l'espai amb alçades i volums». Els ballarins de Kulbik tenen planter a Musique, formació en la qual hi ha els manresans Idoia Vallès, Sergio Quesada, Arnau Planell i Tània Cornet.

Lloc: Sala Gran del teatre Kursaal. Passeig Pere III, 35. Manresa. Avui, a les 21 h. Direcció i coreografia: Kanga Valls. Intèrprets: Susana Ayllón, Manel Cabeza, Carles Hernández, Kiko López, Sergi Orduña, Isaac Suárez i Kanga Valls. Dramatúrgia: Marc Muntserrat Drukker. En col·laboració amb els coreògrafs: Seen, Musa i William Castro. Entrades: 5 euros, en el marc del cicle Platea Jove. Venda a taquilles del Kursaal, 93 87236 36 i a la pàgina web www.kursaal.cat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook