Notícies | Agenda

La Caminada de Canalda puja al punt més alt del Solsonès

Els organitzadors proposen un recorregut de 14,2 quilòmetres que passa pel Pedró dels Quatre Batlles
0 vots
 Arxiu/Canalda 1.100 anys

Arxiu/Canalda 1.100 anys

La caminada de Canalda proposa enguany un recorregut de 14,2 quilòmetres i 650 metres de desnivell entre la cota màxima i la cota mínima. El principal al·licient de l'itinerari és el Padró dels Quatre Batlles, el punt més alt de la comarca i anomenat així perquè hi conflueixen els municipis d'Odèn, la Coma i la Pedra, Fígols i Alinyà i la Vansa i Fórnols. Des del cim es pot gaudir d'una excel·lent panoràmica amb gairebé la totalitat del país des de la muralla pirenaica a les serralades prelitorals.

La caminada es durà a terme el diumenge, 23 de setembre a 2/4 de 9 amb sortida des dels prats de Canalda. A causa del fet que, per damunt dels 2.000 metres "una mica de mal temps pot ser perillós", l'organització ha previst una ruta alternativa per si plovisqueja o hi ha boira espessa. Hi haurà cinc controls, que seran més propers durant l'ascensió. El primer estarà situat al capdamunt de la primera pujada, a l'inici de prats de Bacies, el segon al final dels prats i abans de començar la pujada al cim. El tercer serà damunt mateix del Pedrío, el quart a la capçalera del Montnou i, el cinquè i darrer, als prats de Canalda, on culminarà la caminada. El recorregut estarà senyalitzat amb cintes, fletxes i marques de pas barrat. L'organització recomana portar calçat adequat i roba d'abric i recorda que el control de l'esmorzar es tancarà a les 11 del migdia. D'altra banda, l'organització explica que el mal temps no serà impediment per celebrar la caminada, si bé es reserven el dret de modificar el recorregut o suspendre-la si així ho creuen convenient a causa de les inclemències del temps o a qualsevol altre problema de força major.

La Caminada, una de les més concorregudes de la comarca i que fa 12 anys que se celebra, a partir d'aquesta edició passarà a ser biennal, segons informa l'organització i coincidirà amb els anys parells. Per a més informació es pot contactar amb el correu electrònic canalda1100@gmail.com.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook