Teatre a Barcelona

Maria Antonieta

0 vots
Maria Antonieta
Maria Antonieta

Versus Teatre Teatre Gaudi

C/ Castillejos, 179 08013 - Barcelona

Web oficial
del 6 al 28 de Març de 2018
20 €
Horari: Dimarts i dimecres a les 20:00h.

Direcció: Jessica Walker
Dramatúrgia: Analía Puentes i Camilo Zaffora
(Versió lliure del text "María Antonieta" de Stefan Zweig)

Actriu: Analía Puentes

"Només en la desgràcia se sap de veritat qui s'és". M. Antonieta.
Una dona lliure. Una època turbulenta. Una vida tràgica.
"Maria Antonieta" és un unipersonal teatral i poètic, una encarnació delirant i honesta de la víctima més cèlebre de la Revolució Francesa.

la Creació
Un text original de l'actriu a partir de diverses fonts (la biografia escrita per Stefan Zweig, cartes originals entre Maria Antonieta i la seva família, pasquins periodístics i proclames de l'època ...) serveix de detonant per a un treball d'encarnació poderós i lliure, en la línia experimental del Laboratori Escola de Jessica Walker.

Un tour de force actoral que travessa amb honestedat i risc les diverses facetes del personatge: La reina, l'amant, l'estrangera, la malgastadora, la mare, l'actriu, la dona, la inadaptada, l'esposa, l'adolescent, la condemnada.

la Història
Filla menor de l'emperador austríac Francesc I i de Maria Teresa, Maria Antonieta va ser una dona lliure en una època turbulenta. La van casar als 14 anys amb l'hereu al tron ​​de França. Va ser un matrimoni polític destinat a unir els Borbons i els Habsburg, les dues famílies més antigues de la monarquia europea.

L'obra relata la seva tempestuosa arribada a Versalles, la frustració davant la fredor del seu espòs, el seu apassionat romanç amb el comte Von Fersen, la seva caiguda en desgràcia -arrastrada per l'onada de l'aixecament popular- i el seu judici i execució en 1793.

Per desprestigiar a la reialesa, la Revolució havia d'atacar a la reina ia la reina a la dona. No es va estalviar cap calúmnia per portar-la a la guillotina: tots els vicis, totes les formes de depravació van ser atribuïdes sense vacil·lar a "la lloba austríaca".

De la carrossa d'or al carro de l'escorxador, de luxe a la privació, del triomf a la guillotina, la vida de Maria Antonieta és el símbol tràgic del brutal naixement d'una nova era en la Història de la Humanitat.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook