Exposicions a Barcelona

'El solsonià. Viure i morir al neolític mitjà' (Ajornada)

0 vots
'El solsonià. Viure i morir al neolític mitjà'
'El solsonià. Viure i morir al neolític mitjà'

Museu Diocesà i Comarcal

Plaça Palau, 1 25280 - Solsona

Web oficial
del 13 de Març al 29 de Novembre de 2020

El Museu Diocesà i Comarcal inaugura una mostra dedicada al solsonià, un concepte sorgit d'un tipus d'enterrament. Aquesta exposició, emmarcada dins el programa d'actes d'homenatge a Mn. Joan Serra i Vilaró amb motiu dels 50 anys de la seva mort, vol ser una aproximació a un mode de vida durant el neolític mitjà a les terres dels altiplans de la Catalunya central. "El solsonià. Viure i morir al neolític mitjà" és una producció del Museu de Solsona amb el comissariat dels arqueòlegs Araceli Martín i Juan Francisco Gibaja.

Durant el neolític mitjà, es va produir l'arrelament de petits grups de població amb unes formes de vida pautades. La informació que ha arribat fins avui, majoritàriament a partir dels seus enterraments. Els identificava el fet d'enterrar els seus difunts en fosses excavades a terra revestides amb grans lloses. La recerca sobre el solsonià es remunta als estudis de Serra i Vilaró a principi del segle XX i ha continuat amb el treball de diferents grups de recerca. Des dels seus inicis, la investigació ah generat un material que constitueix el gruix més característic del fons d'arqueologia del Museu de Solsona.

La mostra que es pot visitar està pensada per a tots els públics. També presenta una sala dedicada a l'experimentació arqueològica pensada per al públic escolar i familiar.

La inauguració, presidida per la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, tindrà lloc el dia 13 de març a les 18 h.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook