Exposicions a Barcelona

Exposició 'Ciutat i Camp' d'Ingrid Rodewald

1 vot
Exposició 'Ciutat i Camp' d'Ingrid Rodewald
Exposició 'Ciutat i Camp' d'Ingrid Rodewald

Centre Cultural El Casino

Passeig de Pere III, 27, bajos 08241 - Manresa

Telèfon: 93 872 01 71
Web oficial
del 18 de Gener al 1 de Març de 2020
Horari: De dimarts a diumenge i festius de 18 a 21 h. Dilluns no festius, tancat.

Les ciutats s'expandeixen fins a tocar els camps de conreu. És un fenomen que trobem en molts països i que convida a la reflexió sobre com es configura el món en què vivim. Perquè en aquests llocs, punt de trobada de dos tipus de paisatge dissenyats per l'ésser humà, hi veiem reflectits tant l'anhel de natura com l'anhel d'urbanitat. Ingrid Rodewald mostra a la seva exposició com n'és de bonic, i alhora fràgil, el procés de creació del món que habitem.

Ingrid Rodewald viu a Estrasburg i des de fa anys visita regularment Catalunya. En els seus collages i objectes treballa el tema del cuita i paisatge amb mitjans contemporanis. De fragments de panells que s'utilitzen per a la publicitat exterior sorgeixen imatges que confonen realitat i record.

En les imatges interiors hi trobem vegetació i natura. La percepció de l'entorn real és l'origen d'un viatge poètic cap a una realitat pròpia. Abstracció i realitat -construcció, reconstrucció i deconstrucció- es van alternant. Els collages transmeten serenor, però les esquerdes i els trencaments que trobem en les composicions harmòniques ens suggereixen un idil·li enganyós.

Altrament les obres recorden pintures de paisatge o fotogrames de pel·lícules. L'ésser humà hi és absent, però les seves petjades són recognoscibles en el paisatge, en ciutats, murs, camps i horts. Les imatges dels nostres paisatges urbans i rurals són una invitació a percebre l'entorn d'una forma més precisa. De tal manera que, partint d'observacions externes, arribem a (re)descobrir records i símbols propis.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Altres actes relacionats

Camps: camins de pau

Exposicions

Camps: camins de pau

Lloc: Museu Comarcal de Manresa - Manresa

Data: del 27 de Gener al 8 de Març de 2020

Proposta artística i participativa [llegir +]
Rostres del Mediterrani

Exposicions

Rostres del Mediterrani

Lloc: Escola d'Art de Manresa - Manresa

Data: del 27 de Gener al 8 de Març de 2020

Proposta artística i participativa [llegir +]