Exposicions a Barcelona

'La Patum al Convent de Sant Francesc' - Exposició i visita guiada

0 vots
'La Patum al Convent de Sant Francesc' - Exposició i visita guiada
'La Patum al Convent de Sant Francesc' - Exposició i visita guiada

Convent de Sant Francesc

Pl. St. Francesc, 1 08600 - Berga

Web oficial
del 11 de Juliol de 2020 al 6 de Gener de 2021

Accedir a la sala principal d'exposició del Convent de Sant Francesc és obrir la porta a totes les mirades i sentiments que desperta La Patum. És experimentar el que transmet la comparseria que es troba a pocs centímetres del pas del públic. És conèixer la història de peces centenàries que han desafiat el pas del temps i que formen part del patrimoni d'una festa viva i en constant evolució. És percebre la textura, la tonalitat, el matís i la riquesa del vestuari que hem oblidat o només hem vist a través de vídeos o fotos antigues. La Patum ha aterrat al Convent de Sant Francesc per gaudir-la des d'una perspectiva nova, propera i real. La mostra impulsada per l'àrea de Patrimoni Cultural i Museus de l'Ajuntament de Berga amb la col·laboració del Patronat de La Patum ha estat creada pels dissenyadors Salvador Vinyes i Sílvia Massana.

Visita guiada: 'Espais de Patum'

Fer un tomb pels carrers de la ciutat per descobrir què és La Patum, per viatjar als orígens de la festa i per viure els moments més trepidants d'una catarsi col·lectiva que va esdevenir Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO l'any 2005. 'Espais de Patum' és una visita guiada pensada per a què els visitants coneguin els espais que formen part de La Patum: la plaça de Sant Joan, on s'inicien els tirabols de les passades del vespre; el carrer de la Ciutat, artèria principal del centre històric que connecta amb la plaça de Sant Pere, escenari habitual de la festa; la plaça de la Ribera, on es vesteixen els Plens abans de convertir la plaça de Sant Pere en un infern de foc o la plaça Doctor Saló, on es pot contemplar el mosaic de La Patum. 'Espais de Patum' també és una visita per fer memòria històrica i repassar alguns del personatges patumaires que han configurat la festa al llarg dels anys.

Preus i horaris de l'exposició i les visites guiades

La mostra estarà oberta de dimecres a diumenge, d'11 a 14h i de 17 a 20:30h. L'entrada tindrà un preu de 5€, però els menors de fins a 12 anys podran accedir-hi gratuïtament. A més, els establiments associats a l'entitat Bergacomercial disposaran de 9.000 d'entrades 2x1 que repartiran entre la clientela dels comerços i el càmping.

Les visites guiades tindran un preu de 2€, es faran tots els dissabtes dels mesos de juliol, agost i setembre, a les 7 de la tarda, i caldrà fer reserva prèvia per telèfon (93 821 13 84). La primera visita es farà el 18 de juliol i el punt de trobada serà el Convent de Sant Francesc.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook