Exposicions a Barcelona

Objectes de desig. Surrealisme i disseny, 1924-2020

0 vots
Objectes de desig. Surrealisme i disseny, 1924-2020
Objectes de desig. Surrealisme i disseny, 1924-2020

Caixa Fòrum Barcelona

Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6 08038 - Barcelona

Web oficial
del 1 de Juny al 27 de Setembre de 2020

Des dels inicis, el surrealisme es va inspirar en el disseny i en els objectes quotidians. No obstant això, l'impacte que va tenir més endavant aquest moviment artístic sobre el disseny, és poc conegut.

L'exposició explora l'intercanvi en totes dues direccions entre surrealisme i disseny, juxtaposant obres d'art surrealista i peces de disseny destacades dels últims cent anys.

Després de presentar-se oficialment el 1924 amb la publicació del Manifest del surrealisme d'André Breton, el surrealisme es convertir ràpidament en un moviment intel·lectual i polític internacional els membres del qual provenien de diversos orígens i disciplines, entre les quals l'escriptura, el cinema i les belles arts. El disseny i els objectes quotidians van ser una gran font d'inspiració i van tenir un paper crucial en la seva evolució. Menys conegut és, malgrat això, l'impacte decisiu del surrealisme en el disseny, que ha tingut un paper cabdal per alliberar el disseny del dogma funcionalista segons el qual "la forma segueix la funció". A la llum de la creixent crítica adreçada al disseny racionalista a partir dels anys trenta i, especialment, després de la Segona Guerra Mundial, el surrealisme va obrir nous camins que abordaven les emocions, les fantasies, les pors i altres qüestions existencials.

L'exposició aportarà llum sobre aquest diàleg creatiu fascinant i continuat, juxtaposant obres d'art surrealista i peces de disseny per tal de revelar uns paral·lelismes que rarament s'han estudiat. També s'hi inclouran pintures, escultures, objectes de col·lecció, cartells, revistes, llibres i fotografies, com també pel·lícules històriques. Entre els artistes exposats hi ha Gae Aulenti, Björk, Claude Cahun, Achille Castiglioni, Giorgio de Chirico, Le Corbusier, Salvador Dalí, Isamu Noguchi o Meret Oppenheim, entre molts altres.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Altres actes relacionats

So lazy. Elogi del malbaratament

Exposicions

So lazy. Elogi del malbaratament

Lloc: Caixa Fòrum Barcelona - Barcelona

Data: del 26 de Novembre de 2020 al 16 de Abril de 2021