El periodista Joan Maria Pou i l'actriu còmica Llum Barrera s'incorporaran a la programació de TV3 a partir d'aquesta setmana: Pou al capdavant de "Cases d'algú", un format que visitarà llars de persones anònimes de tot el món, i Barrera encapçalant "De bon humor", una sèrie documental que reflexionarà sobre l'humor.

"Volíem ampliar el "star system" de TV3 amb nous rostres que no fossin desconeguts pels espectadors però que tampoc haguessin encapçalat cap programa anterior", ha explicat aquest dimecres el cap d'entreteniment de la cadena, Cristian Trepat, en un acte de presentació de tots dos formats a TV3.

"Cases d'algú" s'emetrà els dijous després del "Polònia", i "De bon humor" els diumenges després del "30 Minuts", ha detallat Trepat en roda de premsa.

"HUMANITZAR ELS TURISTES"

En nou entregues, el programa encapçalat per Pou donarà a conèixer 18 històries de persones anònimes de tot el món que han visitat Catalunya i que el periodista català ha conegut viatjant als seus països de residència i ha experimentat en primera persona com és el seu dia a dia.

"Es tracta d'adonar-nos que darrere l'etiqueta de turista hi ha persones amb noms i cognoms que tenen una història al·lucinant", ha comentat Pou en relació amb el programa alhora que ha destacat la generositat de tots els amfitrions que l'han acollit.

Des d'una parella mexicana que no es va poder casar a la seva joventut i que es va retrobar de major fins a la vida d'una cantant d'òpera russa, són algunes de les històries que mostrarà el programa i que l'equip va seleccionar fa mesos col·locant una caravana en llocs turístics com la Sagrada Família, el Park Güell i Montserrat per conèixer les històries d'alguns dels turistes que visiten el territori català.

"REFLEXIONAR SOBRE L'HUMOR"

Paral·lelament, "De bon humor" explorarà els mecanismes utilitzats a l'hora de fer humor conversant amb bona part dels humoristes de l'Estat com, per exemple, Andreu Buenafuente, Carlos Latre i Tricicle, entre d'altres.

L'humor vist des de la perspectiva dels més petits i des de la visió de persones estrangeres seran dos ingredients més del programa, a més de la dimensió científica d'aquest, la qual s'aportarà de la mà del biòleg genetista David Bueno.

"Per a mi és un projecte molt interessant perquè em dedico a l'humor però no sé quins mecanismes utilitzo a l'hora de fer-ho, i quan teoritzes sobre l'humor descobreixes moltes coses", ha remarcat Llum Barrera.

Una reflexió sobre l'humor a través d'11 capítols temàtics que abordaran aspectes com, per exemple, si existeix un humor català o si hi ha diferència entre l'humor d'homes i de dones.