El genial retorn de 'Black Mirror' a la televisió en la seva tercera temporada, amb Netflix com a mecenes, va acollir una gran varietat de temàtiques. Però el denominador comú es va mantenir: seguien girant al voltant de la paranoia apocalíptica sobre les noves tecnologies. I sembla que la quarta temporada de l'utòpic drama seguirà cuinant amb aquesta mateixa recepta.

Així ho ha revelat el seu creador i guionista, Charlie Brooker, en declaracions al 'The Telegraph': "He de ser molt curós amb el que dic. Però un dels episodis s'està rodant a Islàndia, que és una cosa que encara no s'havia anunciat. Tenim tons molt diferents. Aquest episodi és pràcticament un còmic, amb aquesta ingenuïtat de les vinyetes però també amb coses realment desagradables".

Per la seva banda, Brooker revela que el capítol dirigit per Jodie Foster tindrà el "to d'una pel·lícula indie, un drama. Hi ha una relació entre una mare i una filla ". Mentrestant, el tercer episodi "és un thriller criminal" i el quart "un que arriba al mateix cor de les relacions sentimentals".

I això no és tot, perquè la quarta temporada de 'Black Mirror' constarà de sis episodis de la mateixa manera que la tercera ... encara que Brooker no va voler fer cap comentari sobre els dos restants: "El 5 i el 6 estan encara en bolquers" .

Utopia o realitat?

La premissa de 'Black Mirror' és la narració de la inquietud col·lectiva al voltant d'un món modern. Els seus episodis són descoratjadors i estan plens de suspens, inoculant en l'espectador la paranoia sobre les noves tecnologies i la seva colonització de cada vegada més aspectes de la vida i el dia a dia.

Aquesta sèrie ofereix per tant una visió més fosca, pessimista i qui sap si realista del futur que espera a una Humanitat que s'inclina cegament sobre el dispositiu intel·ligent. 'Black Mirror' és un llenç al clarobscur del que ens podria esperar. El dubte és, utopia o realitat?