Notícies | TV

L'estrena del documental "Astral" inaugura la nova temporada de "Salvados"

15-10-2016 22:00
0 vots

"Astral" mostra la tasca de les ONG per ajudar els refugiats atresmedia


Salvados inaugura temporada aquesta nit a La Sexta i ho fa amb Astral, el primer documental de Jordi Évole, centrat en la tragèdia humanitària dels refugiats sirians en aigües del Mediterrani i que es pot veure en cines. La recaptació aconseguida es destinarà a l'ONG catalana Proactiva Open Arms. Évole es va embarcar amb els socorristes en un veler de luxe reconvertit en vaixell de rescat amb la missió d'obrir els ulls als espectadors sobre un drama més proper del que es pensa.
Astral, que en l'última setmana s'ha projectat a diverses sales de cinema d'arreu d'Espanya, donarà el tret de sortida a una nova etapa als nou anys del programa, que s'allunyarà del contingut polític, sense oblidar-se, això no obstant, dels temes socials.
"El que passa a la Mediterrània ho veiem amb distància, pensem que és una cosa que mai no ens tocarà", afirma Évole en una nota de premsa del grup Atresmedia. "Una de les missions del periodisme és intentar canviar les coses, i si podem fer-ho a través d'aquest documental, crec que haurem aconseguit l'objectiu", apunta el periodista català, que continua sense entendre la passivitat de la Unió Europea en aquest drama humà.
"Les imatges romanen a la retina de la gent, però amb el record no n'hi ha prou per actuar. Crec que necessitem una reacció de la ciutadania per aconseguir que els governs canviïn les seves polítiques", sentencia.
En la seva opinió, el cost per fer front al drama dels refugiats no és gaire elevat: "crec que acollir aquests refugiats tampoc no suposarà que perdem el nostre benestar; malgrat aquest missatge xenòfob que alguns han aconseguit que cali".
Finalment, Évole confessa que, al vaixell, va tenir la necessitat de "fer-se fort" per "no barrejar sentiments i intentar reflectir l'experiència amb la màxima naturalitat i sobrietat".

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (06:21 h)

Després

Cerca els teus programes preferits: