Notícies | TV

La febre per la sèrie "Golden Girls" reviu a Nova York

La ciutat que mai dorm acull un cafè-homenatge, una paròdia amb titelles i la presentació d'un llibre
16-10-2016 22:00
0 vots
Les protagonistes de la sèrie

Les protagonistes de la sèrie "Golden Girls" NATIONAL BROADCASTING COMPANY

Malgrat que 31 anys després de l'estrena de la sèrie ja tan sols Betty White segueix viva, les icòniques Golden Girls segueixen ben actives. A Nova York, recentment s'ha obert un cafè-homenatge a la sèrie, s'ha creat un espectacle paròdia de titelles a l'Off-Broadway i s'ha publicat un llibre que repassa tots els secrets de la sèrie de Susan Harris.
Golden Girls explica la història de Rose Nylund (Betty White), una adorable vídua de Minesota sempre disposada a rememorar les seves aventures; Dorothy Zvornak (Bea Arthur), una divorciada que intenta aportar la veu de la saviesa al clan; Blanche Deveraux (Rue McClanahan), una dona promíscua, i Estelle Getty (Sophia Petrillo), la més anciana i sense pèls a la llengua.
Quatre senyores vivint a Miami i resolent els seus problemes al voltant d'un pastís de formatge a mitjanit, una premissa per a una sèrie que va captivar els espectadors de diverses generacions, especialment dones i gais, i sense la qual el gènere de la sitcom mai hauria estat igual.
Thank you for being a friend, el títol de la cançó de la sèrie, torna a sonar en la paròdia amb titelles que es representa a l'Off-Broadway. Darrere d'aquesta representació hi ha Jonathan Rockeffeler. Segons Rockefeller, la grandesa de la sèrie resideix "en la seva capacitat de divertir generacions d'espectadors i de tocar assumptes delicats amb naturalitat".
"Poques vegades s'ha estat tan políticament incorrecte i s'ha parlat tan clar sobre assumptes com la sida o l'avortament en televisió", coincideix Jim Colucci, l'autor de Golden Girls Forever, la més àmplia retrospectiva publicada fins avui.
La sèrie ha passat a la història com un referent gai, i ha suposat un precedent que va inspirar després altres sèries com Sexo en Nueva York. Si hi ha una icona cultural per als seguidors homosexuals és Blanche Deveraux. Michael LaRue, que està punt d'obrir una cafeteria sobre la sèrie a Manhattan, explica que a McClanahan, la intèrpret de Blanche, li "divertia molt sempre preguntar per què era la preferida dels gais". "Perquè ens agradaria ser com tu", li contestava LaRue. "Aquest cafè és un homenatge a totes però especialment a ella. Era una dona meravellosa i segura de si mateixa. I com a la sèrie, tenia molt d'èxit amb els homes", conclou.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (06:21 h)

Després

Cerca els teus programes preferits: