Notícies | TV

"To Kyma. Rescat al mar Egeu" es projectarà el mes vinent al Parlament Europeu

27-02-2016 23:00
0 vots
Proactiva Open Arms continua treballant per evitar morts a l'Egeu  ccma

Proactiva Open Arms continua treballant per evitar morts a l'Egeu ccma


To Kyma. Rescat al mar Egeu, el documental rodat entre la tardor i l'hivern del 2015 que narra la proesa d'un equip de socorristes catalans que s'han instal·lat a l'illa grega de Lesbos amb un únic objectiu: salvar vides al mar Egeu, es podrà veure al Parlament Europeu el pròxim mes de març.
L'estrena d'aquesta impactant producció, el 26 de gener passat al programa Sense ficció de TV3 i el 18 de febrer a La Sexta, ha suposat un important impuls a les aportacions que rep l'organització Proactiva Open Arms, l'ONG badalonina que esdevé el fil conductor del documental, i a la sensibilització del drama que viuen els refugiats. Ara, el treball es podrà veure al Parlament Europeu, amb la presència dels directors, David Fontseca i Arantza Díez, i del president de l'ONG, Òscar Camps, en un acte presentat pels eurodiputats Josep Maria Terricabras i Ernest Urtasun. Després de l'exhibició se'n farà un debat. La cita és dimecres, 2 de març, a les 18.30 h, a Brussel·les.

Fugint del terror de la guerra
Famílies senceres, amb nadons i avis, es juguen la vida cada dia per arribar a Europa fugint de la barbàrie de Síria, l'Iraq o l'Afganistan. Ho fan creuant els deu quilòmetres de mar que separen la costa turca de l'illa de Lesbos, en precàries llanxes pneumàtiques o en vells vaixells de fusta en desús, després d'haver pagat una fortuna als traficants. Les màfies turques han convertit l'èxode humanitari més gran des de la Segona Guerra Mundial en una indústria milionària, davant la inoperància d'Europa. En un sol dia poden desembarcar a Lesbos 8.000 persones. Durant tot el 2015, 800.000 persones han creuat l'Egeu. To Kyma. Rescat al mar Egeu, producció de La Kaseta Ideas Factory en coproducció amb Televisió de Catalunya, ofereix una mirada directa i sense censura d'una realitat massa sovint oblidada per les autoritats europees.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (08:15 h)

Després

Cerca els teus programes preferits:

Audiència

Dimecres 26 Octubre.

17,8%

TELE 5

12,3%

ANTENA 3

9%

TVE 1

7,1%

LA SEXTA

5,5%

CUATRO

3,2%

FDF TELE5

2,8%

LA 2

2,5%

NOVA

2,4%

NEOX

2,4%

DIVINITY

Veure números complets.