Notícies | TV

"Salvados" retrata la resistència d'un petit poble contra els abusos

31-10-2015 23:00
0 vots

Avui al vespre, a les 21.30 hores, La Sexta estrena Jánovas, el pantano fantasma, a Salvados, un programa que explica la història de resistència d'un poble davant l'abús de poder de les elèctriques i els governs. El poble de Jánovas va ser desnonat per fer-hi un pantà els anys 60. Algunes famílies es van resistir a anar-se'n fins a mitjan anys 80, quan l'última família, els Garcés, va abandonar definitivament el poble.
L'equip de Salvados s'ha traslladat al municipi del Pirineu d'Osca, on l'embassament mai es va arribar a construir gràcies "a la dignitat d'un polític, mà dreta d'una ministra i ministre de Medi Ambient que va decidir no doblegar-se a les pressions", segons explica Jordi Évole.
El conductor de Salvados assegura que explicar la història de Jánovas ha estat "una experiència que ha anat més enllà de fer un programa" i que ha reflectit la lluita dels veïns. "Perquè nosaltres vinguem aquí hi ha d'haver algú que lluiti i que s'atreveixi a convertir-se en un David contra Goliat, i de moment aquesta batalla l'ha guanyat Goliat, però que no es refiï perquè David està fort", confessa. I és que una de les responsables que la lluita del poble continuï és Endesa, que ha declinat explicar la seva posició davant les càmeres.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (07:34 h)

Després

Cerca els teus programes preferits:

Audiència

Dilluns 24 Octubre.

16%

TELE 5

13%

ANTENA 3

9,8%

TVE 1

7,7%

LA SEXTA

6,1%

CUATRO

2,9%

FDF TELE5

2,7%

NOVA

2,7%

LA 2

2,5%

13TV

2,4%

NEOX

Veure números complets.