"El foraster" torna a posar-se en ruta a la recerca dels poblets més petits de Catalunya. A partir del 12 de gener, cada dilluns, després del "Crackòvia", Quim Masferrer continuarà fent quilòmetres amb la "pick-up"taronja per descobrir les històries més entranyables, divertides i curioses del paisatge humà de Catalunya.

"El foraster" estrenarà la tercera temporada amb pobles nous i sintonia nova. L´encarregat de posar la nova música serà l´islandès Halldor Mar, conegut per adaptar a l´anglès alguns dels temes més coneguts de la "nova cançó" catalana.

En altres paraules, Halldor Mar és un estranger que ha fet la seva pròpia versió de cançons emblemàtiques de la música catalana, les ha reformulat a partir de la seva experiència. Exactament igual que fa Quim Masferrer: a cada poble explica la seva versió de tot allò que veu. És per això que s´ha volgut que sigui la música d´aquest islandès la que acompanyi les seves noves aventures. Una sintonia creada de foraster a foraster.

Nous capítols, nous pobles

A Catalunya hi ha prop de mil pobles. Així que, a "El foraster", encara li queda molt territori per recórrer. Aquesta temporada, viatjarà del mar a l´alta muntanya: coneixerà la terra del vi, zones del romànic i medieval, territoris fluvials, amb boscos o amb pantans, valls, muntanyes, paisatges nevats i paisatges passats per aigua. Anirà a tot arreu on el porti l´atzar perquè, aquesta temporada, "El foraster" torna a llançar els dards que el portaran, per exemple, a la Pera (Baix Empordà), on descobrirà les intimitats més amagades de Dalí i Gala; a Barberà de la Conca (Conca de Barberà), un indret "unit" per una esquerda que travessa tot el poble; a Espinelves (Osona), el poble de Catalunya on es dóna el tret de sortida al Nadal. També visitarà la Nova York de Catalunya -la Vilella Baixa (Priorat), on enxamparà tothom en plena verema.

A Sant Bartomeu del Grau (Osona) "El foraster" coneixerà animals de tot tipus, i amb alguns no en sortirà gaire ben parat. A Salàs de Pallars (Pallars Jussà) descobrirà què és un poble amb dues cares.

Amb aquesta tercera temporada "El foraster" haurà recorregut 33 pobles, haurà entrevistat més de 800 persones i recorregut 18.000 quilòmetres. A cada poble, disposa només de 48 hores per endinsar-s´hi i conèixer el màxim de persones. Després reuneix a tots els veïns al teatre per exposar-los la seva visió personal i divertida del que ha descobert. El resultat és un programa que combina les entrevistes i el monòleg.

Primer programa: Sant Llorenç de Morunys

"El foraster" estrenarà la temporada amb el capítol dedicat a Sant Llorenç de Morunys, al Solsonès. En terra de bolets anirà a buscar-ne i fins i tot en collirà, celebrarà l´aniversari d´un avi centenari i viurà moments increïbles com veure una verge escalar una muntanya. I també coneixerà la versió catalana de "Jack l´esbudellador".

I després, es recupera el capítol de Llafranc

El Foraster s'avança a la temporada i es planta a Llafranc uns dies abans que ho facin els turistes. En aquest poble del Baix Empordà tot són presses per enllestir els preparatius i aquí es toparà amb nervis, tensió i fins i tot algun estirabot. Això sí, comprovarà que les històries que comencen malament poden acabar bé. Aquí descobrirà dos pobles en un: el de l'estiu, la platja i les nits de passió al far; i el de l'hivern, el temporal, la pesca i la reflexió. El resultat: veïns que neixen, viuen i moren als hotels, un Rambo amb barretina, amigues de Rock Hudson i una vida abocada al mar que obligarà el Foraster a quedar-se una altra vegada mig despullat.