Notícies | Planes

Dublín, la ciutat que no deixa de somriure a la vida

La capital d'Irlanda, apareix en el mapa com una alternativa perfecta per a una escapada festiva
01-09-2017 11:03
0 vots
El Temple Bar és un dels pubs més famosos de Dublín. curiousireland.ie

El Temple Bar és un dels pubs més famosos de Dublín. curiousireland.ie

Davant del Bruxelles Pub, en un cap de carrer que dóna a Grafton Street –la via comercial més important de la ciutat–, hi ha una estàtua que recorda Phil Lynott i que fa ressaltar el caràcter de Dublín.

Lynott, irlandès i mulat, va ser el vocalista de Thin Lizzy, una banda de rock que va traçar un dibuix perfecte de Dublín: va explicar les misèries i esperances de la seva gent, el veritable tresor d'una ciutat que no deixa de somriure a la vida.

En els temes que va signar Lynott es parla dels baixos fons, de la camaraderia que hi ha als pubs, del rol que exerceixen les dones com a pilars de les famílies irlandeses, de les nits de festa i d'un futur sempre millor. Tot això, amb tota la intensitat del món, és Dublín.

No hi ha cap ciutat millor que la capital d'Irlanda i no hi ha millors veïns que els irlandesos per a una escapada amb la celebració de la vida com a objectiu. Amb amics, en família, en parella –o amb totes les combinacions possibles–, tot i que l'estiu s'acaba Dublín és el lloc perfecte per gaudir d'uns quants dies de festa.

Per sentir-se com un personatge més de l'Ulisses de Joyce –si és dels qui van entendre el llibre–, passar una nit pel Temple Bar forma part de tots els tòpics amb els quals carrega Dublín. Pubs, música, pintes de Guinness –no se li ocorri demanar una mitjana– i bon ambient és tot el que ofereix un barri amb ànima nocturna –i que ret honors a Rory Gallagher–, però en el qual en sortir el sol també es troben bons fogons per superar la ressaca –el seu mercat gastronòmic o el Cleaver East del Clarence Hotel (propietat de Bono, vocalista d'U2).

Ciutat de música –gaudeixi amb les pel·lícules The Commitments, Once o Sing Street–, abans de visitar Dublín paga la pena rastrejar la seva cartellera de concerts i reservar les entrades per visitar el Trinity College –entri a la seva biblioteca– i la fàbrica de Guinness –les vistes de l'última planta, amb una pinta, paguen la pena. Des de la capital, si es disposa de prou temps, també es poden organitzar excursions a Belfast, Cork i Galway –incloent-hi el Parc Nacional de Connemara.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

El mar Mort pot desaparèixer en els pròxims anys

Cinc paradisos que cal visitar abans que desapareguin

Glaceres, arxipèlags o reserves naturals es troben en perill pel canvi climàtic

Vista d'un dels carrers de l'Havana.

L'Havana: una ciutat de bellesa i contrastos

La part vella és una obra d'art en si mateixa, en un temps aturat, circumdada per places colonials i museus històrics

Els pobles més bonics i màgics del món

Coneixes aquests llocs de gran bellesa?

Teulades de Marràqueix.

Marràqueix, la ciutat vermella

Els seus carrerons són autèntics laberints i molts d'ells acaben en cul-de-sac

De:
Fins a: