Notícies | Planes

Dublín, la ciutat que no deixa de somriure a la vida

La capital d'Irlanda, apareix en el mapa com una alternativa perfecta per a una escapada festiva
0 vots
El Temple Bar és un dels pubs més famosos de Dublín. curiousireland.ie

El Temple Bar és un dels pubs més famosos de Dublín. curiousireland.ie

Davant del Bruxelles Pub, en un cap de carrer que dóna a Grafton Street –la via comercial més important de la ciutat–, hi ha una estàtua que recorda Phil Lynott i que fa ressaltar el caràcter de Dublín.

Lynott, irlandès i mulat, va ser el vocalista de Thin Lizzy, una banda de rock que va traçar un dibuix perfecte de Dublín: va explicar les misèries i esperances de la seva gent, el veritable tresor d'una ciutat que no deixa de somriure a la vida.

En els temes que va signar Lynott es parla dels baixos fons, de la camaraderia que hi ha als pubs, del rol que exerceixen les dones com a pilars de les famílies irlandeses, de les nits de festa i d'un futur sempre millor. Tot això, amb tota la intensitat del món, és Dublín.

No hi ha cap ciutat millor que la capital d'Irlanda i no hi ha millors veïns que els irlandesos per a una escapada amb la celebració de la vida com a objectiu. Amb amics, en família, en parella –o amb totes les combinacions possibles–, tot i que l'estiu s'acaba Dublín és el lloc perfecte per gaudir d'uns quants dies de festa.

Per sentir-se com un personatge més de l'Ulisses de Joyce –si és dels qui van entendre el llibre–, passar una nit pel Temple Bar forma part de tots els tòpics amb els quals carrega Dublín. Pubs, música, pintes de Guinness –no se li ocorri demanar una mitjana– i bon ambient és tot el que ofereix un barri amb ànima nocturna –i que ret honors a Rory Gallagher–, però en el qual en sortir el sol també es troben bons fogons per superar la ressaca –el seu mercat gastronòmic o el Cleaver East del Clarence Hotel (propietat de Bono, vocalista d'U2).

Ciutat de música –gaudeixi amb les pel·lícules The Commitments, Once o Sing Street–, abans de visitar Dublín paga la pena rastrejar la seva cartellera de concerts i reservar les entrades per visitar el Trinity College –entri a la seva biblioteca– i la fàbrica de Guinness –les vistes de l'última planta, amb una pinta, paguen la pena. Des de la capital, si es disposa de prou temps, també es poden organitzar excursions a Belfast, Cork i Galway –incloent-hi el Parc Nacional de Connemara.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Les fortaleses dels càtars, com Quéribus, s?alcen majestuoses cap al cel.

Castells amb segell càtar i cel vertiginós

Aquestes talaies van protagonitzar temps convulsos amb guerres territorials que van escriure la històriaPer visitar els castells càtars cal anar ben preparat per afrontar-ne la descoberta

Les pistes són obertes fins al final de la temporada amb una àmplia varietat d'activitats.

Temporada d'esquí de rècord als Pirineus

Les estacions de la vessant nord esperen tancar el curs amb dades espectaculars gràcies a les bones nevades d'aquest hivern Amb la primavera, arriba el temps del senderisme: les raquetes de neu encara tenen molt a dir

La processó de Verges, la més popular del territori gràcies a la  seva Dansa de la Mort<br />

Una dansa molt mediàtica i una processó gran

Verges rep cada any milers de visitants atrets per la seva Dansa de la Mort La processó de Girona reuneix les dotze confraries de la ciutat, entre les quals els Manaies, una recreació de l'exèrcit d'infanteria romà

Un moment de la processó de Manresa.

De passions i processons amb tradició

Teatre religiós amb quatre segles de tradició a Esparreguera i Olesa, i processó renovada a Manresa

De:
Fins a: