Notícies | Planes

Descobrint Bruges, ciutat de canals de pel·lícula

A la ciutat belga es pot gaudir de plaers com la cervesa i la xocolata
14-07-2017 14:36
0 vots
Panoràmica d'un dels racons de Bruges AEXPLORAR.COM

Panoràmica d'un dels racons de Bruges AEXPLORAR.COM

Des de l'estació de tren fins al centre de la ciutat, res fa pensar que just aquí, entre canals, esglésies, edificis senyorials i botigues de xocolata s'amagui un lloc tan màgic com és Bruges. Si en algun moment ha imaginat una ciutat de nines, aquesta podria ser tranquil·lament la capital de Flandes Occidental.

L'esplendor del passat flamenc apareix en qualsevol racó, en qualsevol detall, d'una ciutat que s'ha de gaudir a peu. Entre carrerons i canals, els llocs d'interès per gaudir de tanta bellesa es redueixen a quatre: les seves esglésies, els seus museus, les pastisseries a vessar de xocolata i una bona taverna per gaudir de la cervesa del lloc, els musclos i les patates fregides –les tres especialitats de Bèlgica.

Només baixar del tren –mitjà perfecte per recórrer el país; des d'Amberes fins a Brussel·les, de Gante a Bruges–, el primer passeig podria desembocar al parc Minnewater, on està localitzat el llac de l'amor.
Després de les fotos de rigor –i potser prendre la primera cervesa de rigor–, entrar en el museu Memling, situat a l'antic hospital de Sint-Jan, figura com a parada obligatòria: el relicari de Santa Úrsula i l'antiga apotecaria són els seus reclams.

El passeig hauria de prosseguir per la plaça de Markt. Centre de la ciutat, amb les seves cases típiques, una mola imponent convida a la següent visita: el Belfort, una torre –amb el seu campanar– que s'aixeca per sobre de la resta de la ciutat. Pujar al cim requereix certa forma física –i no moltes Kwak en el cos–, però arribar a dalt val la pena: les millors vistes de Bruges.

Des de la plaça de Markt, la següent ruta podria portar fins a una altra plaça: la Burg, allà hi ha la basílica de la Santa Sang, l'Stadhuis (amb el seu saló gòtic) i el Brugse Vrije, amb el seu saló renaixentista destaquen prop del moll del Rosari.

A falta de possibilitats per desplaçar-se fins a Bèlgica, una bona opció per passejar per una ciutat tan màgica és posar-se a veure la pel·lícula Amagats a Bruges i gaudir amb la bonhomía de Brendan Gleeson, l'angoixa de Collin Farrell i la maldat de Ralph Fiennes.

Què fer a Bruges?


Miquel Àngel
L'Església de la Nostra Senyora acull en el seu interior una joia: l'escultura de Miquel Àngel La Verge amb el Nen. A més, la basílica de la Santa Sang alberga una relíquia de la sang de Crist, suposadament recollida per Josep d'Arimatea i portada de Terra Santa per Teodoric d'Alsàcia.  
 
Patates fregides
Els belgues presumeixen de ser els primers que van passar per oli les patates. I fruit d'aquesta tradició una de les especialitats del país és daurar el tubercle i afegir-li diferents salses. No té ciència, no és un plat exquisit, però una paperina a la plaça de Markt acompanyat d'una cervesa té sabor de glòria.
 
Destinació Brussel·les
Des de la capital de Bèlgica, la xarxa de trens nacionals arriba fins a les ciutats més importants –Gant (una altra ciutat per visitar), Anvers i per descomptat Bruges. La ciutat de Flandes està plena d'hotels boutique per allotjar-se.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Nucli antic de la ciutat de Basilea des del Wettsteinbrücke.

Basilea, la ciutat de les tres cantonades

La ciutat de Roger Federer i Erasme de Rotterdam balla entre tres països: Suïssa, Alemanya i França

Xile és una de les destinacions més atractives de Sud-amèrica

Els viatges que has de fer el 2018

Descobreix les millors destinacions per gaudir de les teves vacances aquest any

Vista d'un dels carrers de l'Havana.

L'Havana: una ciutat de bellesa i contrastos

La part vella és una obra d'art en si mateixa, en un temps aturat, circumdada per places colonials i museus històrics

Els pobles més bonics i màgics del món

Coneixes aquests llocs de gran bellesa?

De:
Fins a: