Notícies | Planes

Deu penya-segats per als amants del vertigen

De nord a sud i d'est a oest, la costa de la península Ibèrica i les Canàries amaga racons imponents
1 vot
Una dona camina davant el massís d'Anaga. GettyImages

Una dona camina davant el massís d'Anaga. GettyImages

La península Ibèrica i les Canàries amaguen racons espectaculars i per a tots els gustos al llarg de tot el seu litoral. Des de platges paradisíaques de sorra fina fins a imponents formacions rocoses capaces de posar la pell de gallina. Avui fem un recull d'alguns dels penya-segats més impressionants del país.

Parc rural d'Anaga, Tenerife
El Massís d'Anaga va ser declarat reserva de la biosfera per la UNESCO el 2015. Els seus impressionants penya-segats, com els de Taganana o Roque Bermejo, i els seus bells boscos fan d'aquest lloc una visita obligada per a tot aquell qui trepitgi l'illa.

Vixia Herbeira, la Corunya
A la localitat de Cariño hi ha els penya-segats de Vixia Herbeira, un dels penya-segats més alts d'Europa gràcies als seus 613 metres. Aquesta imponent formació mil·lenària és a prop del Cabo Ortegal, lloc on es troben les pedres més antigues de la península Ibèrica.

Els 10 penya-segats més impressionants d'Espanya.

Cabo de Vidio, Astúries
Des d'aquesta imponent llengua de terra es pot veure el Cabo de Peñas i els seus també espectaculars penya-segats. A més de les seves formacions rocoses de més de 80 metres d'altura, un altre dels atractius d'aquest lloc és la 'iglesiona', una cova formada per l'erosió de l'onatge i que es pot visitar a baixamar.

Els 10 penya-segats més impressionants d'Espanya.

Los Gigantes, Tenerife
Amb més de 600 metres d'altura en els seus punts més alts, el penya-segat dels Gegants és un dels més bells d'Espanya. En temps dels guanches era conegut com la "Muralla de l'Infern", possiblement per les seves parets infranquejables i el seu to fosc.

Els 10 penya-segats més impressionants d'Espanya.

Cap de Formentor, Mallorca
Aquesta impressionant massa de terra, anomenada "Punt de trobada dels vents" per alguns mallorquins, marca el final de la serra nord de l'illa. Aquí, les muntanyes es precipiten abruptament sobre el mar des d'alçades que arriben als 300 metres.

Els 10 penya-segats més impressionants d'Espanya.

La Ruta del Flysch, Zumaia
Els penya-segats que recorren la costa occidental de Guipúscoa en la coneguda com Ruta del Flysch són visita obligada per a tot aquell que va a Zumaia. Aquests penya-segats, en els quals es va gravar part l'última temporada de 'Juego de tronos' són encara més impressionants quan baixa la marea.

Los 10 acantilados más impresionantes de España.

Cabo de Peñas, Astúries
A 33 quilòmetres d'Oviedo es troba aquest paisatge protegit en què regna la tranquil·litat i la pau. A aquest espectacular penya-segat cal sumar-li l'antic far de Cabo Peñas, el de més abast del litoral asturià, que es troba a l'altiplà d'aquesta formació

Los 10 acantilados más impresionantes de España.

Els penya-segats de Maro-Cerro Gordo
Aquest paratge natural situat a prop de Nerja va ser declarat zona especialment protegida d'importància per la Mediterrània (ZEPIM). Amb els seus 250 metres de desnivell, les seves coves i els seus paisatges escarpats, els penya-segats de Maro-Cerro Gordo són un regal per a la vista.

Los 10 acantilados más impresionantes de España.

Penyal d'Ifac, Alacant
Amb els seus 332 metres d'alçada, el penyal d'Ifac és el més imponent del Mediterrani espanyol. Aquesta formació rocosa està unida a la península per un estret istme detrític. Aquest paratge de 45 hectàrees va ser declarat parc natural el 1987, es troba a la comarca de la Marina Alta, al nord de la província.

Los 10 acantilados más impresionantes de España.

Els penya-segats de Liencres, Cantàbria
La Costa Quebrada càntabra ofereix paisatges tan impressionants com els que podem trobar a Liencres. Als impressionants penya-segats que recorren la zona se'ls sumen els Urros, grans pedrots fruit de l'erosió de les marees.

Los 10 acantilados más impresionantes de España.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

L'ermita de San Saturio, a la riba del Duero.

VIATGES | Sòria: Bellesa, història i llegenda

Dels vells palaus que es troben en el recorregut pel centre històric, alguns romanen lamentablement clausurats

Edificis a Le Grand Place, declarada Patrimoni de la Humanitat des del 1998.

Brussel·les, una ciutat moderna, diversa, culta, freda i verda

La capital de Bèlgica s'obre pas gràcies a la seva varietat i zones enjardinades enmig d'altres ciutats més atractives del continent

Vestíbul de l'Eurostars Museum de Lisboa.

Eurostars Museum de Lisboa, un hotel de luxe al cor de la capital portuguesa

El nou establiment del Grup Hotusa s'ubica en l'antic Palau de Coculim

Un dia qualsevol a l'estació moscovita de Kievskaya.

VIATGES | El metro de Moscou, o el palau del poble

El suburbà més concorregut del món alberga tot tipus d'històries, a més d'una decoració digna de qualsevol museu

De:
Fins a: