Notícies | Planes

La Costa Vermella, quan els Pirineus es capbussen a la Mediterrània

El bon temps de primavera convida a fer passejades
23-03-2017 18:49
0 vots
El petit port de Cotlliure és la postal de la costa catalana del nord. DDG

El petit port de Cotlliure és la postal de la costa catalana del nord. DDG

És una visió única, un paisatge que un no es cansa de mirar. La mar i la muntanya unides, des de temps immemorial, en un matrimoni beneït per les onades, sota la mirada benèvola dels vells ceps plantats pels vinyataires més apassionats i els més arrelats en el seu sòl. Una terra salvatge, però que produeix aquí, entre mar i muntanya, els millors vins de la zona. La costa rocosa, entre Argelès i Cervera, és un territori de pobles, senders, caminades, banyades, esglésies i capelles, un concentrat de la Catalunya del nord sense formigó, amb només el pols de la naturalesa i les aromes silvestres.

Si trieu aquest indret per passejar, la visita us sorprendrà. Entreu per Cotlliure, amb el seu mercat dels diumenges, el seu campanar a la platja i els carrers estrets que encara recorden els pintors del Fauvisme.
Vora mar podreu degustar ostres a la llotja de Portvendres, mirant els bells iots i creuers que atraquen en el seu port.
Podeu continuar el vostre recorregut per la cala de Paulilles, un espai històric magníficament rehabilitat pel Departament, que ha fet d'aquesta antiga fàbrica de dinamita un lloc atractiu per visitar.
Després, atureu-vos a dinar a Banyuls de la Marenda, on va treballar i on descansa l'escultor Aristide Maillol. Resseguint la costa, trobareu Cervera de la Marenda, on podreu admirar el Raig verd, una obra arquitectònica de referència de l'Art Déco, abans d'arribar a l'antiga frontera amb Portbou i descobrir, des dels darrers contraforts dels Pirineus, l'altra Catalunya, la germana bessona. No intenteu de comptar les corbes que fareu durant el vostre passeig, aquests llaços sinuosos encara donen més relleu a aquesta bella escapada.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Vista d'un dels carrers de l'Havana.

L'Havana: una ciutat de bellesa i contrastos

La part vella és una obra d'art en si mateixa, en un temps aturat, circumdada per places colonials i museus històrics

El monestir de San José.

Vall de Las Batuecas: Un veritable museu d'història natural

Situada al sud de Salamanca, aquesta regió és un autèntic paradís natural envoltat de rius, boscos i altes muntanyes

Els pobles més bonics i màgics del món

Coneixes aquests llocs de gran bellesa?

Teulades de Marràqueix.

Marràqueix, la ciutat vermella

Els seus carrerons són autèntics laberints i molts d'ells acaben en cul-de-sac

De:
Fins a: