Notícies | Planes

La Costa Vermella, quan els Pirineus es capbussen a la Mediterrània

El bon temps de primavera convida a fer passejades
0 vots
El petit port de Cotlliure és la postal de la costa catalana del nord. DDG

El petit port de Cotlliure és la postal de la costa catalana del nord. DDG

És una visió única, un paisatge que un no es cansa de mirar. La mar i la muntanya unides, des de temps immemorial, en un matrimoni beneït per les onades, sota la mirada benèvola dels vells ceps plantats pels vinyataires més apassionats i els més arrelats en el seu sòl. Una terra salvatge, però que produeix aquí, entre mar i muntanya, els millors vins de la zona. La costa rocosa, entre Argelès i Cervera, és un territori de pobles, senders, caminades, banyades, esglésies i capelles, un concentrat de la Catalunya del nord sense formigó, amb només el pols de la naturalesa i les aromes silvestres.

Si trieu aquest indret per passejar, la visita us sorprendrà. Entreu per Cotlliure, amb el seu mercat dels diumenges, el seu campanar a la platja i els carrers estrets que encara recorden els pintors del Fauvisme.
Vora mar podreu degustar ostres a la llotja de Portvendres, mirant els bells iots i creuers que atraquen en el seu port.
Podeu continuar el vostre recorregut per la cala de Paulilles, un espai històric magníficament rehabilitat pel Departament, que ha fet d'aquesta antiga fàbrica de dinamita un lloc atractiu per visitar.
Després, atureu-vos a dinar a Banyuls de la Marenda, on va treballar i on descansa l'escultor Aristide Maillol. Resseguint la costa, trobareu Cervera de la Marenda, on podreu admirar el Raig verd, una obra arquitectònica de referència de l'Art Déco, abans d'arribar a l'antiga frontera amb Portbou i descobrir, des dels darrers contraforts dels Pirineus, l'altra Catalunya, la germana bessona. No intenteu de comptar les corbes que fareu durant el vostre passeig, aquests llaços sinuosos encara donen més relleu a aquesta bella escapada.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

L'ermita de San Saturio, a la riba del Duero.

VIATGES | Sòria: Bellesa, història i llegenda

Dels vells palaus que es troben en el recorregut pel centre històric, alguns romanen lamentablement clausurats

Edificis a Le Grand Place, declarada Patrimoni de la Humanitat des del 1998.

Brussel·les, una ciutat moderna, diversa, culta, freda i verda

La capital de Bèlgica s'obre pas gràcies a la seva varietat i zones enjardinades enmig d'altres ciutats més atractives del continent

Vestíbul de l'Eurostars Museum de Lisboa.

Eurostars Museum de Lisboa, un hotel de luxe al cor de la capital portuguesa

El nou establiment del Grup Hotusa s'ubica en l'antic Palau de Coculim

Un dia qualsevol a l'estació moscovita de Kievskaya.

VIATGES | El metro de Moscou, o el palau del poble

El suburbà més concorregut del món alberga tot tipus d'històries, a més d'una decoració digna de qualsevol museu

De:
Fins a: