Notícies | Planes

Els Pirineus Catalans, per guanyar alçada i captar la natura

Una escapada que us revitalitzarà el cos i la ment
23-03-2017 18:21
0 vots
Quilòmetres de rutes, camins i senders que serpentegen al voltant dels llacs DDG

Quilòmetres de rutes, camins i senders que serpentegen al voltant dels llacs DDG

No menys de sis reserves naturals constitueixen el que s'anomena el Parc Regional dels Pirineus Catalans. Un territori verge rural que s'estén sobre més de 138.000 hectàrees, a una alçada d'entre 300 i 3.000 metres i en el qual s'entra des del poble de Prades de Conflent. A continuació, circulem pels giravolts indolents de la RN 116 per remuntar la vall de la Tet fins a descobrir que la muntanya és més salvatge, més acollidora, més agradable per a tots vosaltres. No és impossible que, en un moment o en un altre, us creueu amb el petit tren groc, una atracció turística que decora el paisatge des de fa més de 100 anys. Aviat és dit...

Per aquests rodals, trobareu els territoris de l'Alt Conflent, la Cerdanya i el Capcir. I l'oxigen. Allà dalt, quan és època de neu, els esquiadors estan de festa: Font Romeu, Els Angles, Formigueres, Porta-Puymorens són estacions conegudes a banda i banda de la frontera.

Però, des dels primers dies de bon temps, els amants dels descensos pronunciats obren pas als amants de la natura, ja siguin caminants, excursionistes, ciclistes de muntanya o només simples aficionats de l'aire lliure. D'espai aquí no en falta. Quilòmetres de rutes, camins i senders que serpentegen al voltant dels llacs, entre els boscos de pins de muntanya. Els excursionistes passen per petits pobles rurals amb cases típiques de teulat de pissarra o es perden entre les vaques. La naturalesa verge protegida ha permès el desenvolupament de la cria de qualitat: vaques, ovelles, porcs i altres animals. I, també, l'elaboració d'especialitats gastronòmiques reconegudes.

Com és natural, després d'un llarg passeig pel bosc i pel voltant de les capelles romàniques presents en cada poble, tindreu el desig de picar alguna cosa. El vostre desig es pot veure recompensat amb una bonica truita de corrioletes, bolets que es troben a les muntanyes de la zona, per una o dues salsitxes catalanes ben perfumades o, fins i tot, per un ànec amb naps de la Cerdanya. També us poden sorprendre amb unes simples boles de picolat o, si ho preferiu, un plat de barbufat (brou de cocció de botifarres). La vostra estada al Pirineu català us deixarà a punt per a la resta de l'any.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Una façana decorada amb motius de còmic belga.

Brussel·les: molt més que la capital europea

El cor del continent és una ciutat cosmopolita amb una elevada vida cultural

Descobreix pobles amb encant.

Pobles que semblen trets d'un conte de Nadal

A Espanya o a l'estranger hi ha moltes localitats on passar unes festes de somni envoltats de màgia i art

Vista d'un dels carrers de l'Havana.

L'Havana: una ciutat de bellesa i contrastos

La part vella és una obra d'art en si mateixa, en un temps aturat, circumdada per places colonials i museus històrics

El monestir de San José.

Vall de Las Batuecas: Un veritable museu d'història natural

Situada al sud de Salamanca, aquesta regió és un autèntic paradís natural envoltat de rius, boscos i altes muntanyes

De:
Fins a: