Notícies | Planes

El Canigó, protector dels catalans

Un símbol únic i inseparable de la seva terra, el Canigó vetlla pels habitants d'aquest territori
0 vots
El símbol de Catalunya és visible des de tota la plana DDG

El símbol de Catalunya és visible des de tota la plana DDG

Impressionant i protectora, al mateix temps, la muntanya està oberta als escaladors vinguts de tot arreu. A peu, amb bicicleta, en 4x4, a cavall o fins i tot amb les mans per a qui s’hi atreveixi, el Canigó es deixa conquerir per tots els aficionats. Després d'una pujada força accessible i ràpida, els excursionistes són recompensats amb una vista impressionant dels Pirineus i les zones rurals del Rosselló i de Girona. Una vista per tallar la respiració i un record meravellós gravat per sempre en la memòria.

L’Olimp dels Catalans, gran indret de França
Els aficionats poden passar la nit a la part superior, acariciats per l'aire vigoritzant català. Classificat Grand site de França des de 2012, el Canigó mai abandona el panorama cultural. Amb els seus 2.784 metres, la muntanya sap mostrar el seu aspecte magnífic. A l’hivern, es vesteix de blanc, amb l'esperança d’oferir encara més brillantor, si és possible. Una bellesa efímera que mai perd quan arriba el bon temps.
Envoltada de verd, la muntanya ofereix una nova esplendor. Els arbres en flor donen color aquest sorprenent espectacle de natura increïble i envejable. Les precioses fulles es deixen veure amb facilitat.
Gens ferotge, el Canigó convida els visitants per un dia a passar per l'Oest, des del refugi de Mariailles, per facilitar la pujada. En contrast, pel costat oriental, és recomanable anar en cotxe fins al refugi dels Cortalets. Amb el cor ben accelerat, el turista queda commogut, però el viatge paga la pena. La muntanya s’ho val.

PER SABER-NE MÉS

Horaris
· Obert de 10 a 18 hores, de dimarts a diumenge fins al 31 de març. A partir de l’1 d’abril, obert cada dia, de 10 a 18 hores. Tancat l’1 de maig, l’1 de novembre i el 25 de desembre.

Com arribar-hi
·Des de Perpinyà, preneu la D900 en direcció Narbona i, després, gireu cap a l’Espai Empresarial Mediterrani durant 3 quilòmetres, aproximadament. A la cruïlla senyalitzada, gireu a l’esquerra, en direcció al Camp de Rivesaltes, espai del Memorial. Pàrquing gratuït. Des de l’autopista A9, heu de prendre la sortida 41 Perpinyà Nord i seguir la D900 direcció Salses-le-Château-Narbona.

Memorial del camp de Rivesaltes
·Avinguda Christian Bourquin, 66600 Salses-le-Château.
·Telèfons: 00 33 468 08 34 90 | 00 33 468 08 39 70
·Correu electrònic: info@memorialcamprivesaltes.fr
·Web: www.memorialcamprivesaltes.eu

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

L'ermita de San Saturio, a la riba del Duero.

VIATGES | Sòria: Bellesa, història i llegenda

Dels vells palaus que es troben en el recorregut pel centre històric, alguns romanen lamentablement clausurats

Edificis a Le Grand Place, declarada Patrimoni de la Humanitat des del 1998.

Brussel·les, una ciutat moderna, diversa, culta, freda i verda

La capital de Bèlgica s'obre pas gràcies a la seva varietat i zones enjardinades enmig d'altres ciutats més atractives del continent

Vestíbul de l'Eurostars Museum de Lisboa.

Eurostars Museum de Lisboa, un hotel de luxe al cor de la capital portuguesa

El nou establiment del Grup Hotusa s'ubica en l'antic Palau de Coculim

Un dia qualsevol a l'estació moscovita de Kievskaya.

VIATGES | El metro de Moscou, o el palau del poble

El suburbà més concorregut del món alberga tot tipus d'històries, a més d'una decoració digna de qualsevol museu

De:
Fins a: