Notícies | Planes

De Roses a Cadaqués, la porta sud del Cap de Creus

L'itinerari entre Roses i Cadaqués ens ajuda a descobrir un dels paisatges més sorprenents de la costa brava.
22-03-2017 17:33
0 vots
Imatge de Cadaqués DDG

Imatge de Cadaqués DDG

A peu, amb bicicleta o amb una embarcació, l'itinerari entre Roses i Cadaqués ens ajuda a descobrir un dels paisatges més sorprenents de la costa brava. El parc natural ens permet viure la natura verge amb moltes coses per visitar.

La pesca ha estat, durant segles, l'activitat principal d'una part important de Roses i Cadaqués, dues poblacions costaneres singulars, situades en el massís del cap de Creus. Ambdues localitats formen part del catàleg principal de l'oferta turística de l'Empordà i de la Costa Brava. Anar d'un poble a l'altre, tant per l'interior com per la costa, és recomanable en tots els sentits, ja que el paisatge que s'obre constantment davant dels nostres ulls no fa res més que despertar constantment els sentits. Roses és la porta d'entrada sud del Parc Natural de Cap de Creus. Si resseguim la seva costa cap a Cadaqués, a peu pel camí de ronda i els senders senyalitzats, podrem admirar la varietat de la seva geologia, l'esperit de supervivència de la seva vegetació i les empremtes que hi ha deixat l'home des dels temps del megalitisme. Dòlmens i menhirs es mantenen dempeus en cims modelats durant segles amb les feixes de pedra seca que, en altres temps, eren plenes de vi­nyes i oliveres.

Per mar, l'atractiu del litoral comença a la sortida del port rosinc i acaba a l'entrada de la badia de Cadaqués en aquest petit viatge que us proposem. Durant la vostra singladura, passareu per davant del far, aixecat el 1864, en temps de la reina Isabel II, abans de resseguir les platges de Canyelles i l'Almadrava. Passareu per davant de la punta Falconera, la Pelosa, cala Montjoi i per sota dels espadats de cap Norfeu. A la seva punta, arran de mar, hi podreu veure la roca del Gat, una de les icones del rodal.

Entre mar i terra, el blau intens es barrejarà amb la verdor dels pins i el cromatisme de les roques d'aquesta costa feréstega que tan bé coneixien els vells pescadors. De Norfeu saltarem a Jóncols, abans d'iniciar l'entrada a la badia cadaquesenca, vigilada per un altre far, el de cala Nans.

Les oficines de Turisme de les dues viles i la del parc natural us oferiran una llarga llista de rutes per fer aquest viatge. Hi ha empreses especialitzades en el transport marítim de passatgers amb barques de passeig amb fons de vidre, catamarans i, fins i tot, caiacs. El cap de Creus s'ho val.

PER SABER-NE MÉS

Oficina d'Informació del Parc Natural de Cap de Creus
Està situada al palau de l'abat del monestir de Sant Pere de Rodes. Accés des de Vilajuïga i el Port de la Selva.
Si voleu fer la travessia en vaixell, trobareu les empreses de transport nàutic en el passeig de Roses i en el de Cadaqués.
· parcsnaturals.gencat.cat

Turisme de Roses
· ca.visit.roses.cat/

Turisme de Cadaqués
· www.visitcadaques.org

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Vista d'un dels carrers de l'Havana.

L'Havana: una ciutat de bellesa i contrastos

La part vella és una obra d'art en si mateixa, en un temps aturat, circumdada per places colonials i museus històrics

El monestir de San José.

Vall de Las Batuecas: Un veritable museu d'història natural

Situada al sud de Salamanca, aquesta regió és un autèntic paradís natural envoltat de rius, boscos i altes muntanyes

Els pobles més bonics i màgics del món

Coneixes aquests llocs de gran bellesa?

Teulades de Marràqueix.

Marràqueix, la ciutat vermella

Els seus carrerons són autèntics laberints i molts d'ells acaben en cul-de-sac

De:
Fins a: