Notícies | Planes

Escapades: Heidelberg

Visitem una de les citats amb més encant d'Alemanya que va enamorar artistes com Joseph Turner i Mark Twain
06-03-2017 18:52
0 vots
Pont de Heidelberg. AMIC

Pont de Heidelberg. AMIC

Situada a l’interior del país i pròxima a la frontera francesa, Heidelberg és una de les ciutats amb més encant d’Alemanya. Artistes com Mark Twain, Johannes Brahms o Joseph Turner es van declarar admiradors de la ciutat, considerada com una de les més romàntiques del país.

Heidelberg és sinònim d’història: l’atracció turística més important és el seu castell, que està format per diversos edificis construïts en diferents èpoques tot i que la part més antiga data de 1214. D’altra banda, el famós pont de la ciutat (construït l’any 1788), sobre les aigües del riu Neckar, ofereix una vista única de la ciutat i els seus voltants. A més, tant la seva universitat, fundada al 1386, com la seva biblioteca pública (1421) són les més antigues d’Alemanya.

Deixeu-vos perdre pels carrers empedrats i plens d’història i probablement arribareu a la Marktplatz, el centre neuràlgic de la ciutat, amb terrasses on seure a contemplar alguns dels edificis històrics que hi ha: l’Ajuntament, el Haus zum Ritter o el palau barroc de l’Acadèmia de les Ciències. A la mateixa plaça, durant el dia els agricultors segueixen venent els seus productes com a l’Edat Mitjana, però si visiteu la ciutat al desembre podreu gaudir de la màgia del mercat de Nadal.

Superfície
108,23 km2
Ubicació
Heidelberg es troba al sud-oest d’Alemanya, a la vall del riu Neckar, un dels afluents del Rin. Se situa a uns 90 quilòmetres de Frankfurt i a poc més de 110 d’Stuttgart. La frontera francesa es troba a menys de 80 quilòmetres.
Població
Aproximadament 150.000 habitants.
Clima
Aquesta ciutat alemanya té un clima oceànic, caracteritzat per temperatures suaus i abundants precipitacions. Tot i això, Heidelberg es troba en una de les regions més càlides d’Alemanya, cosa que fa que la seva flora i fauna sigui molt variada i peculiar, amb poblacions de cotorres africanes i també de cignes siberians.
Economia
El sector tecnològic i de recerca científica té tanta força que Heidelberg és un punt de referència en aquests àmbits no només a Alemanya, sinó també a nivell mundial.
Curiositats
Heidelberg és seu de la universitat més antiga del país i, degut a la gran quantitat de construccions històriques i la seva bellesa, és considerada per molts com “la ciutat més romàntica d’Alemanya".
Comunicacions
Els aeroports més propers amb sortides des de Barcelona són el de Frankfurt o el d’Stuttgart i, a partir d’allà, es pot arribar a Heidelberg amb cotxe, tren o autobús.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

La mar i la muntanya unides

La Costa Vermella, quan els Pirineus es capbussen a la Mediterrània

El bon temps de primavera convida a fer passejades

El petit tren groc uneix la plana amb la muntanya recorrent paisatges impressionants

Els Pirineus Catalans, per guanyar alçada i captar la natura

Una escapada que us revitalitzarà el cos i la ment

El símbol de Catalunya és visible des de tota la plana

El Canigó, protector dels catalans

Un símbol únic i inseparable de la seva terra, el Canigó vetlla pels habitants d'aquest territori

La navegació per la costa ofereix paisatges de gran bellesa

De Roses a Cadaqués, la porta sud del Cap de Creus

L'itinerari entre Roses i Cadaqués ens ajuda a descobrir un dels paisatges més sorprenents de la costa brava.

De:
Fins a: