Des de fa 12 anys desenes de municipis de Catalunya, coordinats pel Museu de Ciències Naturals de Granollers, dediquen unes hores d´una nit d´estiu a explicar què són els ratpenats i per quins motius val la pena protegir-los i conservar-los.

Aquest 2016, els Hostalets de Pierola també s´hi ha afegit. Des del CRIP i dins de l´eix «Natura viva_Natura fòssil» es presenten aquest grup d´animals des de 3 punts de vista: paleontològic, biològic i de la conservació.

Aquest dissabte 24 de setembre, el CRIP comptarà amb la presència del Dr. Carles Flaquer, investigador del Museu de Ciències Naturals de Granollers. Des dels anys 80, un grup d´investigadors d´aquest museu fan recerca i promocionen la conservació dels quiròpters o ratpenats. La seva línia bàsica de recerca se centra en el coneixement de la distribució i ecologia de les espècies presents a Catalunya amb l´objectiu d´aportar informació a la gestió i conservació d´aquest grup faunístic i del seu entorn. Alguns dels projectes més actius en la conservació dels ratpenats són: SOS ratpenats, Nit dels ratpenats, QuiroRius.

Per aquesta tarda/nit del dissabte 24 de setembre el CRIP proposa:

19 h: Tallers per a tota la família "Unes quantes de les mil maneres de fer ratpenats"

Retallables (gratuït)

Màscares (gratuït)

Origami (gratuït)

Papiroflexia (gratuït)

Fes la teva xapa (2 €)

20 h: Xerrada sobre ratpenats

A càrrec del Dr. Carles Flaquer, investigador del Museu de Ciències Naturals de Granollers, responsable del programa de seguiment de ratpenats.

Descobrir per quin motiu els ratpenats existeixen a la Terra des de fa més de 60 milions d´anys. També explicaran moltes coses d´aquests animals enigmàtics.

21 h: Passejada nocturna

Per observar l´activitat dels ratpenats mitjançant l´ús de detectors d´ultrasons.

També hi haurà una exposició didàctica per conèixer millor què són els ratpenats i per quins motius val la pena protegir-los i conservar-los.