Notícies | Planes

Blog A càmera lenta

Una sessió de circ a Siem Reap

En aquesta ciutat de Cambodja trobem el The Cambodian Circus, un espectacle únic, divertit i fresc
29-01-2016 12:56
0 vots
Joves actors del The Cambodian Circus. A càmera lenta

Joves actors del The Cambodian Circus. A càmera lenta

­Siem Reap és l'indret de Cambodja que rep més turistes. Només hi ha dos motius per parar en aquesta ciutat massificada i adaptada fins a un extrem insultant per als turistes: el principal i més conegut són els temples d'Angkor, i l'altre, el nostre descobriment en aquest viatge, el Phare, The Cambodian Circus. Chills és un espectacle de circ únic, divertit, fresc, amb un rerefons de cooperació, amistat, energia i ganes d'aprendre que els artistes transmeten al seu públic des del principi fins al final de la funció cada nit.

Els actors i les actrius han estat formats a Phare Ponleu Slepak (PPS), una associació que facilita l'educació a través de les arts a la ciutat de Battambang. Joves procedents del carrer, d'orfenats i de famílies desestructurades de la comunitat van a l'escola PPS per aprendre a través de les arts. L'associació es va formar fa 20 anys per 9 nens i el seu professor d'art, quan van tornar a casa procedents del camp de refugiats després de la caiguda dels Khmers Rojos. Primer van fundar una escola d'art i una altra de pública per oferir educació gratuïta. Seguidament, van crear l'escola de música i teatre i, finalment, l'escola de circ. Avui, més de 1.200 alumnes assisteixen a l'escola pública i 500 més es formen a les escoles alternatives.

Dara Huot, estudiant del PPS fa 14 anys i actualment directiu de l'organització, declara que: «conec des del primer grup que va estudiar a l'escola de PPS. Ells actuen, eduquen i transmeten missatges importants a la nostra societat. Actualment, els artistes professionals ensenyen al PPS, poden tenir una casa, una família, i els seus fills poden anar a l'escola pública. Aquesta és una oportunitat, un luxe, que els primers estudiants no van tenir fa 14 anys. Moltes vides han canviat gràcies a les arts i al projecte». «Per això –afegeix– m'agrada definir el Phare, The Cambodian Circus com un projecte innovador, pioner en desenvolupament social a través del concepte de negoci social que va fer popular el Nobel de la pau, el professor Muhammad Yunus». Després de conèixer aquest projecte i veure la vela del circ plena de gom a gom, vam comprovar que és possible desenvolupar una activitat de turisme sostenible i cultural en un lloc tan explotat com Siem Reap, i així contribuir en la creació de llocs de treball dignes i en la formació de nous alumnes i artistes, que són i seran el futur de Cambodja.

Informació sobre el projecte a https://angelmarta2014.wordpress.com/wp-admin/www.pharecambodiancircus.org i www.pharecambodiancircus.org

A càmera lenta

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

La ciutat té una gran quantitat d'edificis antics, castells i palaus.

Tubinga, una bella ciutat universitària al sud d'Alemanya

Góndoles, 'biergärten' a la vora del Neckar i les petjades del poeta boig Hölderlin són els atractius d'aquest destí

Els pobles més bonics i màgics del món

Coneixes aquests llocs de gran bellesa?

Teulades de Marràqueix.

Marràqueix, la ciutat vermella

Els seus carrerons són autèntics laberints i molts d'ells acaben en cul-de-sac

Els cirerers en flor del carrer Heerstraße, a Bonn.

Un viatge pels deu carrers més bonics d'Europa

Tot l'encant i la història del vell continent els podràs gaudir recorrent aquests passejos i vies

De:
Fins a: