Notícies | Planes

Blog A càmera lenta

Luang Prabang, un poble de Laos que sembla un decorat de pel·lícula

Aquesta bella població destaca pels seus edificis d'estil colonial i els temples budistes
1 vot
Imatge panoràmica de Luang Prabang. A càmera lenta

Imatge panoràmica de Luang Prabang. A càmera lenta

­Situada 425 quilòmetres al nord de la capital de Laos, Luang Prabang és el viu exemple de la fusió entre l’arquitectura colonial francesa del segle XIX i segle XX i les estructures locals. Rodejada per frondoses muntanyes i abraçada pels rius Mekong i Nam Khan, la ciutat conserva en perfecte estat els carrers de pedra, edificis francesos i una cinquantena de temples budistes. És tan bonica i està tan ben cuidada que pot semblar que sigui el decorat d’una pel·lícula.

És una ciutat on es pot passejar sense rumb durant hores, meravellant-se del seu entorn privilegiat i sorprenentment net, sense saber si ets en un poblet de l’interior de França o en una petita vila asiàtica. Segurament, el fet que sigui Patrimoni de la Humanitat per la Unesco té alguna cosa a veure amb el seu excel·lent estat de conservació i pulcritud.

L’oferta gastronòmica de la ciutat és molt variada. A banda dels plats típics del país, a la seva dieta conserven productes francesos com la baguet o la crep. Una delícia si véns després de dies travessant Laos amb la motxilla!

Les millors vistes de Luang Prabang es poden veure des de l’stupa That Chomsi, situat al cim d’un petit turó. La majoria de turistes hi van a veure la posta de sol, però al matí s’hi està molt tranquil i es pot gaudir en silenci del paisatge.

A Luang Prabang, igual que en altres localitats de Laos, Birmània o Tailàndia on es practica el budisme Theravada, és tradicional la cerimònia del «tak bat», és a dir, que els monjos surtin en silenci i en fila a primera hora del dia a recollir els aliments que li ofrenen els locals. En aquesta ciutat, aquest acte religiós s’ha convertit en un espectacle turístic on no es respecta els monjos ni el seu ritual, per això, recomanem veure’l en altres ciutats i no llevar-se a les cinc de la matinada per tenir una decepció.

A càmera lenta

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

L'ermita de San Saturio, a la riba del Duero.

VIATGES | Sòria: Bellesa, història i llegenda

Dels vells palaus que es troben en el recorregut pel centre històric, alguns romanen lamentablement clausurats

Edificis a Le Grand Place, declarada Patrimoni de la Humanitat des del 1998.

Brussel·les, una ciutat moderna, diversa, culta, freda i verda

La capital de Bèlgica s'obre pas gràcies a la seva varietat i zones enjardinades enmig d'altres ciutats més atractives del continent

Vestíbul de l'Eurostars Museum de Lisboa.

Eurostars Museum de Lisboa, un hotel de luxe al cor de la capital portuguesa

El nou establiment del Grup Hotusa s'ubica en l'antic Palau de Coculim

Un dia qualsevol a l'estació moscovita de Kievskaya.

VIATGES | El metro de Moscou, o el palau del poble

El suburbà més concorregut del món alberga tot tipus d'històries, a més d'una decoració digna de qualsevol museu

De:
Fins a: