Notícies | Planes

Blog A càmera lenta

Luang Prabang, un poble de Laos que sembla un decorat de pel·lícula

Aquesta bella població destaca pels seus edificis d'estil colonial i els temples budistes
21-01-2016 17:57
1 vot
Imatge panoràmica de Luang Prabang. A càmera lenta

Imatge panoràmica de Luang Prabang. A càmera lenta

­Situada 425 quilòmetres al nord de la capital de Laos, Luang Prabang és el viu exemple de la fusió entre l’arquitectura colonial francesa del segle XIX i segle XX i les estructures locals. Rodejada per frondoses muntanyes i abraçada pels rius Mekong i Nam Khan, la ciutat conserva en perfecte estat els carrers de pedra, edificis francesos i una cinquantena de temples budistes. És tan bonica i està tan ben cuidada que pot semblar que sigui el decorat d’una pel·lícula.

És una ciutat on es pot passejar sense rumb durant hores, meravellant-se del seu entorn privilegiat i sorprenentment net, sense saber si ets en un poblet de l’interior de França o en una petita vila asiàtica. Segurament, el fet que sigui Patrimoni de la Humanitat per la Unesco té alguna cosa a veure amb el seu excel·lent estat de conservació i pulcritud.

L’oferta gastronòmica de la ciutat és molt variada. A banda dels plats típics del país, a la seva dieta conserven productes francesos com la baguet o la crep. Una delícia si véns després de dies travessant Laos amb la motxilla!

Les millors vistes de Luang Prabang es poden veure des de l’stupa That Chomsi, situat al cim d’un petit turó. La majoria de turistes hi van a veure la posta de sol, però al matí s’hi està molt tranquil i es pot gaudir en silenci del paisatge.

A Luang Prabang, igual que en altres localitats de Laos, Birmània o Tailàndia on es practica el budisme Theravada, és tradicional la cerimònia del «tak bat», és a dir, que els monjos surtin en silenci i en fila a primera hora del dia a recollir els aliments que li ofrenen els locals. En aquesta ciutat, aquest acte religiós s’ha convertit en un espectacle turístic on no es respecta els monjos ni el seu ritual, per això, recomanem veure’l en altres ciutats i no llevar-se a les cinc de la matinada per tenir una decepció.

A càmera lenta

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Vista d'un dels canals de Sant Petersburg.

Sant Petersburg: De la vida dels tsars a la Revolució Russa

La ciutat és considerada la Venècia del nord pels seus nombrosos canals

Estàtua dels Músics de Bremen, al cor de la ciutat.

Bremen, la ciutat dels germans Grim

La història popular del ruc, el gall, el gos i el gat ha fet famosa la vila, situada al nord d'Alemanya

Els pobles més bonics i màgics del món

Coneixes aquests llocs de gran bellesa?

Teulades de Marràqueix.

Marràqueix, la ciutat vermella

Els seus carrerons són autèntics laberints i molts d'ells acaben en cul-de-sac

De:
Fins a: