Escapades

Fer una escapada a Rajadell

0 vots

Rajadell - Barcelona

Rajadell es troba a l'extrem oriental de la comarca del Bages, al centre geogràfic de Catalunya. Allunyat de multitud, conviu el poble amb els boscos de pi, alzinars, rouredes i els camps de conreu que voregen la riera.

El municipi es reparteix en sis nuclis: Sant Salvador de Vallformosa, Monistrolet de Rajadell, l'Estació -on es troba un lledoner consderat arbre monumental-, les Casetes, els Molins i el Poble -on trobarem el castell de Rajadell i l'església del segle XVI.

 

A la zona hi ha varis racons per visitar. La riera, afluent del Cardener, n'és un exemple. Articula una sèrie de torrents que formen un paisatge de serrats i turons. El jacient romà trobat a l'indret de Sant Amanç de Viladés (a tocar de l'Eix Transversal), juntament amb les restes d'un poblat ibèric, és una prova dels primers assentaments al municipi, que era la principal via d'unió entre el Pla de Bages i el Pla de la Segarra.

 

Un altre símbol representatiu de Rajadell és el castell. Domina el paisatge des del turó del poble. Les primeres notícies documentades daten del segle XI, en què es parla d'un castell termenat que tenia adscrit el control d'un territori al seu voltant. A partir del segle XIII la història del castell va lligada al llinatge de la família Rajadell, senyors del terme.

 

Les masies i cases de pagès, amb un encertat estil rural totalment integrat a l'entorn, són per la seva grandesa senyorial un valor patrimonial de gran interès arquitectònic i històric per a Rajadell.

 

A més de tot aquest patrimoni, Rajadell s'ha convertit en un municipi actiu en relació a la diversitat d'activitats que s'hi poden realitzar. Destaquen les rutes a peu i en bicicleta i les activitats aèries com són volar en parapent o en biplaça.

 

 

 

Foto: Salvador Redó

Galeria de fotos

Mapa d'ubicació

Més plans

Vista d'un dels carrers de l'Havana.

L'Havana: una ciutat de bellesa i contrastos

La part vella és una obra d'art en si mateixa, en un temps aturat, circumdada per places colonials i museus històrics

El monestir de San José.

Vall de Las Batuecas: Un veritable museu d'història natural

Situada al sud de Salamanca, aquesta regió és un autèntic paradís natural envoltat de rius, boscos i altes muntanyes

Els pobles més bonics i màgics del món

Coneixes aquests llocs de gran bellesa?

Teulades de Marràqueix.

Marràqueix, la ciutat vermella

Els seus carrerons són autèntics laberints i molts d'ells acaben en cul-de-sac

De:
Fins a: