Escapades

Fer una escapada a Rajadell

0 vots

Rajadell - Barcelona

Rajadell es troba a l'extrem oriental de la comarca del Bages, al centre geogràfic de Catalunya. Allunyat de multitud, conviu el poble amb els boscos de pi, alzinars, rouredes i els camps de conreu que voregen la riera.

El municipi es reparteix en sis nuclis: Sant Salvador de Vallformosa, Monistrolet de Rajadell, l'Estació -on es troba un lledoner consderat arbre monumental-, les Casetes, els Molins i el Poble -on trobarem el castell de Rajadell i l'església del segle XVI.

 

A la zona hi ha varis racons per visitar. La riera, afluent del Cardener, n'és un exemple. Articula una sèrie de torrents que formen un paisatge de serrats i turons. El jacient romà trobat a l'indret de Sant Amanç de Viladés (a tocar de l'Eix Transversal), juntament amb les restes d'un poblat ibèric, és una prova dels primers assentaments al municipi, que era la principal via d'unió entre el Pla de Bages i el Pla de la Segarra.

 

Un altre símbol representatiu de Rajadell és el castell. Domina el paisatge des del turó del poble. Les primeres notícies documentades daten del segle XI, en què es parla d'un castell termenat que tenia adscrit el control d'un territori al seu voltant. A partir del segle XIII la història del castell va lligada al llinatge de la família Rajadell, senyors del terme.

 

Les masies i cases de pagès, amb un encertat estil rural totalment integrat a l'entorn, són per la seva grandesa senyorial un valor patrimonial de gran interès arquitectònic i històric per a Rajadell.

 

A més de tot aquest patrimoni, Rajadell s'ha convertit en un municipi actiu en relació a la diversitat d'activitats que s'hi poden realitzar. Destaquen les rutes a peu i en bicicleta i les activitats aèries com són volar en parapent o en biplaça.

 

 

 

Foto: Salvador Redó

Galeria de fotos

Mapa d'ubicació

Més plans

L'ermita de San Saturio, a la riba del Duero.

VIATGES | Sòria: Bellesa, història i llegenda

Dels vells palaus que es troben en el recorregut pel centre històric, alguns romanen lamentablement clausurats

Edificis a Le Grand Place, declarada Patrimoni de la Humanitat des del 1998.

Brussel·les, una ciutat moderna, diversa, culta, freda i verda

La capital de Bèlgica s'obre pas gràcies a la seva varietat i zones enjardinades enmig d'altres ciutats més atractives del continent

Vestíbul de l'Eurostars Museum de Lisboa.

Eurostars Museum de Lisboa, un hotel de luxe al cor de la capital portuguesa

El nou establiment del Grup Hotusa s'ubica en l'antic Palau de Coculim

Un dia qualsevol a l'estació moscovita de Kievskaya.

VIATGES | El metro de Moscou, o el palau del poble

El suburbà més concorregut del món alberga tot tipus d'històries, a més d'una decoració digna de qualsevol museu

De:
Fins a: