Escapades

Berga: ruta pel centre històric

1 vot

Berga - Barcelona

La capital del Berguedà i els seus 16.700 anys viuen al peu dels Pirineus. El nucli antic ha estat testimoni de les guerres carlines

Plaça de Sant Pere. És un dels punts neuràlgics de Berga. D'origen medieval, actualment acull l'Ajuntament (edifici d'Emili Porta, 1930) i l'església parroquial de Santa Eulàlia (barroca), aixecada sobre l’antiga església de Sant Pere. És l'escenari principal de la festa de La Patum. També és coneguda com la plaça Cremada ja que al segle XVII va ser incendiada pels francesos.

 

Carrer dels Àngels. Conegut popularment com el carrer de les Fonts Fondes, aquest indret va ser escenari el 1848 de l'atemptat contra el general carlí Joan Castells i Rossell, que va resultar ferit de gravetat (Segona Guerra Carlina).

 

Mural ceràmic de la Patum. Passant per davant de l'Antic Hospital de Sant Bernabé podrem observar un mural de l'artista Joan Casas. Quant a l'edifici, va ser fundat a principi del segle XIV com a hospital de pobres i va estar actiu fins el 1981.

 

Les Voltes d'en Claris. La Berruga. Així coneixeien els berguedans aquest carrer, situat a les portes de l'antic call jueu. Al segle XIII anava d'aquest punt fins a l'hospital.

 

Els tres safareigs i els molins. A la zona Pinsania, els molins de la Gratella i Brillant aprofitaven l'aigua de la riera de Metge per molir farina, xovolata, gel... i també s'hi filava cotó. Berga, a més, conserva tres safareig on els veïns rentaven la roba en època medieval. Són els del carrer de la Pietat, la Gratella i el del Lledó.

 

Castell de Sant Ferran. Alçant la vista cap al Pirineu, el castell de Berga s'aixeca en una posició de privilegi. Actualment no es pot visitar. Més informació. Per accedir al castell es pot pujar pel “Trencacames”, un camí molt dret que també continua cap a Queralt.

 

Portal de Santa Margarida. Actualment, la capita del Berguedà només conserva un dels seus portals baixmedievals. Es troba a la part nord-oriental i era el punt de partida del camí ral cap a Bagà i Ripoll.

 

Plaça de Catalunya i Plaça de les Fonts. La plaça de Catalunya es va inaugurar el 1987. S'hi pot veure un monument amb la història de Catalunya representada amb relleus. Ramon Masferrer i Homs va firmar el disseny de la plaça i Carles Planes i Pons, les escultures. Una altra plaça destacada és la de les Fonts. Era a la porta d'entrada de Berga medieval i la font del centre és el què li dóna nom.

 

 

 

Trobar restaurant a Berga

Galeria de fotos

Mapa d'ubicació

Més plans

Un dia qualsevol a l'estació moscovita de Kievskaya.

VIATGES | El metro de Moscou, o el palau del poble

El suburbà més concorregut del món alberga tot tipus d'històries, a més d'una decoració digna de qualsevol museu

Nucli antic de la ciutat de Basilea des del Wettsteinbrücke.

Basilea, la ciutat de les tres cantonades

La ciutat de Roger Federer i Erasme de Rotterdam balla entre tres països: Suïssa, Alemanya i França

Xile és una de les destinacions més atractives de Sud-amèrica

Els viatges que has de fer el 2018

Descobreix les millors destinacions per gaudir de les teves vacances aquest any

Vista d'un dels carrers de l'Havana.

L'Havana: una ciutat de bellesa i contrastos

La part vella és una obra d'art en si mateixa, en un temps aturat, circumdada per places colonials i museus històrics

De:
Fins a: