El Barri Antic de Manresa és un espai atractiu per al sector de la restauració. El darrer any s´hi han reobert, reconvertits, almenys mitja dotzena d´establiments al voltant del Carme, el carrer Sobrerroca i la plaça Major.

El Restaurant dels Carlins, Font de la Llum, la Vermuteria Santa Rita, Veigé Coolinari, el Cafè del Taller i Gusto Italiano són sis noves propostes que en el darrer any s´han establert al triangle format per la zona del Carme, el carrer Sobrerroca i la plaça Major. Juntament amb locals ja veterans com El Traster, l´Sprit de vi, la Sidreria Chelo, el Sical, el bar Toni´s o el Moe´s, són algunes de les principals propostes d´aquesta zona del Barri Antic. L´obertura d´aquests nous projectes ha portat els seus responsables a plantejar-se accions conjuntes per revitalitzar una zona en què tenen molta confiança i per reivindicar l´essència i l´encant del nucli històric.

Aquí els teniu:

Restaurant els carlins. Des de la festa major, ha canviat de mans i de concepte. Carles Heredia és el nou responsable del local annex a l'històric teatre manresà. La seva proposta es basa en «la cuina casolana de sempre però amb un toc especial i diferent que li doni un caire contemporani», amb menús i tapes a la mida de la clientela. Cuiner des dels 16 anys, aposta per menús degustació, maridatges de vins i tastos de cerveses. Tot plegat, animat per concerts de petit format, representacions teatrals i monòlegs.

Font de la Llum. Han traslladat la seva experiència del bar El Moai, del carrer de la Trieta, cap al Barri Antic i, des del mes d´agost passat, porten el restaurant Font de la Llum, al carrer del Carme. Els germans Nico i Matías Pacheco, de 21 i 17 anys respectivament, són d´origen xilè però residents a Manresa «de tota la vida». Ofereixen «una cuina d´autor on intentem recuperar el tapeig clàssic de la cuina catalana i espanyola, amb el nostre toc». L´establiment també intenta «reactivar la cocteleria clàssica al costat de còctels d´autor».

Gusto Italiano. 100% italià. Així es pot definir el restaurant Gusto Italiano, que el mes d'abril passat va obrir portes a la plaça Major (a l´antic Mos), de la mà d'una societat italiana. Productes, cuina i personal són italians. L'encarregada de l'establiment, Ludovica Colangelo, de 32 anys, i el cuiner Giovanni Bomba, de 25, són dos dels sis treballadors del local, que han vingut d'Itàlia per treballar a l'establiment de Manresa. Tots els productes vénen directament del seu país i d'aquí a uns dies també en posaran a la venda.

Veigé Coolinari. Carles Rodríguez ha reunit la seva experiència culinària captava arreu del món al Restaurant Veigé Coolinari, que des de fa un any funciona al carrer Sobrerroca (antic Via Fora). Amb un llarg bagatge en el món de la restauració, aquest manresà de 36 anys format a l'Escola Joviat, ha engegat un negoci propi que aposta per «la cuina ben feta i amb bon producte, tècnica i presentació». El Veigé ofereix «una gastronomia diferent amb tapes d'arreu del món» que van d'un ceviche de llobarro del Perú a un steak tartare anglès.

El cafè del Taller. Després de tancar La Peixera, el manresà Sergi Roncal, de 34 anys, acaba d´obrir El Cafè del Taller al carrer Sobrerroca, a l´antiga la Granja Canigó. Es tracta d'un nou concepte de local amb propostes com el workplace: «un espai compartit perquè la gent pugui venir amb el seu ordinador» o l´afterwork que consisteix «a venir a prendre alguna cosa per trencar la rutina després de treballar». Ambientat en un taller mecànic, també acull cursos, xerrades o el Club del joc del CAE i disposa d´un aparcament per a bicicletes.

Vermuteria Santa Rita. De mare manya, la manresana Vicky García es declara «molt fan de les vinateries i vermuteries, són locals que m'encanten». Va canviar el sector immobiliari, quan es va quedar a l'atur, pel de la restauració i, des del juliol, regenta la Vermuteria Santa Rita, del carrer Cap del Rec. L'establiment està especialitzat en vermuts i en productes com conserves, embotits i formatges artesans, pernil, fumats, anxoves o seitons. També fa activitats que van des de tastos de vermuts o cerveses fins a petits concerts.